Între-un document Word, redactați textul de mai jos, folosind tastatura în limba română și caracterele diacritice, respectat regulile de inserare și corectând acolo unde este cazul.
În 1928 un student indian,Subrahmanyan Chandrasekhar , a luat vaporul spre Anglia, pentru a studia la Cambridge cu astronomul britanic Sir Arthur Eddington, un expert în relativitatea generalizată ( Conform unor relatări , un ziarist i-a spus lui Eddington la începutul anilor ‘20 că a auzit că ar fi numai trei oameni în lume care înțelegeau relativitatea generalizată Eddington a tăcut un timp ,apoi a replicat„ Încerc să mă gândesc cine este a treia persoană “. )În timpul călătoriei din India ,Chandrasekhar a calculat modul in care o stea mare putea exista și se putea menține contra gravitației sale după ce și-a consumat tot combustibilul.Ideea era aceasta: „atunci cînd o stea se micșorează, particulele de materie ajung foarte aproape una de alta și astfel,conform principiului de excluziune al lui Pauli ,ele trebuie să aibă viteze foarte diferite. “
Aceasta le face să se îndepărteze una de alta și tinde să producă expansiunea stelei.
Prin urmare ,o stea se poate menține la o rază constantă printr-un echilibru între atracția gravitațională și respingerea care apare datorită principiului de excluziune,(așa cum mai înainte gravitația sa era echilibrată de căldură ).
Răspunsuri la întrebare
Explicație:
În 1928 un student indian, Subrahmanyan Chandrasekhar , a luat vaporul spre Anglia, pentru a studia la Cambridge cu astronomul britanic Sir Arthur Eddington, un expert în relativitatea generalizată.Conform unor relatări , un ziarist i-a spus lui Eddington la începutul anilor ‘20 că a auzit că ar fi numai trei oameni în lume care înțelegeau relativitatea generalizată. Eddington a tăcut un timp ,apoi a replicat:„ Încerc să mă gândesc cine este a treia persoană “. În timpul călătoriei din India ,Chandrasekhar a calculat modul în care o stea mare putea exista și se putea menține contra gravitației sale după ce și-a consumat tot combustibilul.Ideea era aceasta: „atunci când o stea se micșorează, particulele de materie ajung foarte aproape una de alta și astfel,conform principiului de excluziune al lui Pauli ,ele trebuie să aibă viteze foarte diferite".
Aceasta le face să se îndepărteze una de alta și tinde să producă expansiunea stelei.
Prin urmare ,o stea se poate menține la o rază constantă printr-un echilibru între atracția gravitațională și respingerea care apare datorită principiului de excluziune(așa cum mai înainte gravitația sa era echilibrată de căldură ).
Sper că te-am ajutat!