Biologie, întrebare adresată de melissabeclea, 9 ani în urmă

Intrebare din cartea de bio:"Ati calatorit cu avionul sau vaporul. Explicati de ce unele persoane au rau de calatorie (ameteli, voma). Care componente ale urechii sunt afectate in aceste cazuri?". Vreun raspuns? Va rog ajutati-ma. Multumesc mult! ( am vazut pe unii ca pun "multumesc anticipat" -ce inseamna??- )


Josh: Acest rău de călătorit se datorează unor mutati are au loc in urechea interioară, urechea interioară este organul uman care te ajuta sa mrgi sa ai un echilibru , se întâmpla ca uneori urechea sa mu se dezvolta cum trebuie sa sa ai ceva mutati , aproape orice persoana sufera mutati , uni mai mult sau mai puțin de acea râul de călătorit diferă de la persoana la persoana.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de posmosanu
5
pentru ca melcul membranos de la nivelul urechii interne , are rol in echilibru, iar la nivelul celulelor cu cili, otolitele din substanta se agita.... asta este explicatia pe care eu una mi-o pot da...


Utilizator anonim: pentru ca sunt stimulati in acelasi timp receptorii vestibulari si cei vizuali
Răspuns de RobertD13
1
Amtelile vin de la urechea interna. Au ameteli deoarece nu sunt atenti la drum sau din cauza miscarilor bruste.Daca stam pe bancheta din fata vedem drumul si stim ce miscari vom lua si asa nu o sa ne fie rau.Nu cred ca afecteaza asta cu ceva urechea.Scriu  asa ca sa le multumeasca celor care o sa raspunda si scriu pentru ca cred ca il va ajuta.

Alte întrebări interesante