Limba română, întrebare adresată de luiza32, 9 ani în urmă

introducerea ,cauza,desfasurarea actiunii,momentul cel mai intens,incheierea la de ce are corbul penele negre de florence holbrook

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de KpopLover
365
Introducerea-Corbul avea penele albe ca zapada. Era frumos, dar nu era iubit de celelalte pasari pentru ca ii placea sa fure. Cand vedeau ca se apropie corbul, pasarile isi ascundeau in graba lucrurile pe care le aveau, insa corbul le gasea de fiecare data si le ducea in cuibul lui din varful unui brad inalt.

Cauza-Corbul a vazut pasarea cu p
ene galbene care straluceau precum razele soarelui prin desisul frunzelor.A decis sa o prinda si sa o omoare.

Desfasurarea actiunii-Incercarea disperata a pasarii de a scapa din gura corbului si frica de moarte.
Un vierme micut, ascuns in casuta lui ingusta, din creanga copacului, ii auzi strigatul de ajutor.  Cand a apus soarele, corbul a adormit. Atunci viermele a iesit din ascunzatoarea lui, s-a tarat usor in sus pe scoarta copacului si i-a legat picioarele cu fire de iarba.Viermele ii spune pasarii sa zboare.


Momentul cel mai intens(punctul culminant)-Viermele a iesit din ascunzatoarea lui, s-a tarat usor in sus pe scoarta copacului si i-a legat picioarele cu fire de iarba,dupa care aduna ramurele si bucatile de scoarta si iarba, le asaza pe toate in jurul bradului in care isi avea cuibul corbul si le dadu foc. Flacarile cuprinsera in curand trunchiul copacului si ajunsesera pana sus, la corb.Acesta cere sa fie ajutat din coroana copacului cuprinsa de flacari.

Incheierea-Corbul scapa de foc, insa de acum inainte nu mai avea de ce sa umble tantos si mandru,pentru ca penele sale odinioara albe si stralucitoare, erau negre ca noaptea, la fel ca sufletul sau.




KpopLover: Oricand! :)
H21: mersi mult mai ajutat si pe mn
Alte întrebări interesante