Limba română, întrebare adresată de orestsenciuc8, 8 ani în urmă

inuit romani OS Exerciţiu de reflectie: Ce-ar fi fost dacă ... te-ai fi nascut in altă parte a lumii? 1) Discutaţi despre viața copiilor din alte ţări sau regiuni de pe harta lumii. De unde aveţi informații? De unde puteți afla mai multe informații? Ce v-ar interesa să ştiţi, in mod deosebit? Gåsiți cel puţin cinci aspecte din categoria: Ma bucur că sunt român! Fearby =vbಅ5 uloze b) Observaţi cu atenţie înfăţişarea copiilor din imaginile de mai jos. Prin ce se aseamanå? Prin ce se deosebesc? ASEMANARI CRAN DEOSEBIRI Care dintre ei sunt románi? După ce l-aţi recunoscut? d) Ce alte naţionalități ați mai recunoscut? scrieți un cvintet, pornind de la cuvântul ROMÂN, Respectati structura indicati DAU COROANĂ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de MonicaN
10

Exercițiile de reflecție ne ajută să filtrăm și să analizăm informațiile, să facem conexiuni, să cunoaștem sau să ne autocunoaștem.

Pentru a rezolva acest exercițiu putem discuta despre copiii din alte țări din Europa sau alte continente: Asia, Africa etc.

Copiii din Africa sunt poate cei mai afectați de sărăcie, foamete, lipsa apei, lipsa serviciilor medicale etc. Anumite informații despre copiii africani le putem afla din filme documentare, cărți, articole din presă, emisiuni de televiziune. Știri, reportaje etc. Tot acestea sunt și sursele care ne pot oferi mai multe informații. Aș fi interesat să aflu mai multe informații despre cum este viața unui copil din Africa: dacă și cum merge la școală, dacă au jucării multe sau dacă primesc cadouri scumpe.

Cele cinci aspecte din categoria Mă bucur că sunt român ar putea fi legate de condițiile de trai, libertate sau alte valori culturale, sociale etc.

Mă bucur că sunt român pentru că tăriesc într-o țară cu piesaje frumoase.

Ne amintim că:

Cvintetul este o poezie care are cinci versuri și o structură aparte:

         

                      ROMÂN (primul vers conține cuvântul-cheie)

   /            \

  adjectiv   adjectiv

                 /          \        /        \

​   verb       verb      verb  (de obicei la gerunziu)

             /          \            /      \        /       \

       cuvânt 1  cuvânt 2    cuvânt 3   cuvânt 4

              (părere, sentiment față de subiect)

                  \             \               /                /

                               CUVÂNT

            (care exprimă esența problemei)

Succes și spor la lecții!


Utilizator anonim: msss
floringurita11: nu am intales tema mea
Alte întrebări interesante