la b și c dacă mă poate ajuta cineva
Anexe:
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
3
b) lim x->2 [f(x)-f(2)] / [x-2] = f`(2)
f`(x) = [x+1] / x²
f`(2) = [2+1] / 2² = 3 / 4
c) Ecuația tangentei: y - f(x₀) = f`(x₀)(x-x₀)
Dar x₀ = 1 ⇒ y - f(1) = f`(1)(x-1)
f(1) = ln1 - 1/1 = 0 - 1 = -1
f`(1) = 2/1 = 2
⇒ y +1 = 2(x-1)
y + 1 = 2x-2
y = 2x-3
Alte întrebări interesante
Engleza,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă