Istorie, întrebare adresată de sierminaelena, 9 ani în urmă

la cati ani se casatoreau copii di evul mediu


Elenaelenaa: La 14 ani sau mai devreme.
andreydeny91: Sub 14 ani! Am avut lectia asta ieri ;)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de GGma
2
In evul mediu nu conta daca erai copil sau adult. Copii erau tratati la fel ca si adultii, respectau legi ca si adultii si erau condamnati ca adultii. Daca era de vita regala iar tatal lui detinea puterea asupra unui oras/sat si murea el era numit rege! Asa si cu casatoria. numai ca nu era obligatorie (12-14 ani)


Răspuns de Utilizator anonim
3
In evul mediu din cauza saraciei fetele erau casatorite foarte tinere,casatoria depinzand de conditia sociala a ficarui copil.Acestea urmand sa munceasca pentru barbatul cu care se casatoreau.Cei de clasa medie , cu putina cultura si stare materiala buna se casatoreau mai tarziu ,avand parte de logodna si nunta.Unele fete alegeau calugaria.

GGma: Un raspuns foarte bun!
motanudeea: Datorita saraciei si mizeriei mortalitatea in evul mediu era foarte ridicata. Ca o consecinta fetele erau maritate in jurul varstei de 12-14 ani (varsta cand deveneau fertile) pentru a aduce cati mai multi mostenitori. Pana la 18 ani multe fete/femei aveau deja 4-5 copiii. Fiecare familie avea cel putin 10-12 copiii pentru a fi siguri ca le ramane cel putin 2-3 mostenitori.
Alte întrebări interesante