Istorie, întrebare adresată de vasi45onofrei, 8 ani în urmă

La ce lucrare tehnică monumentală a participat Remus Răduleț?​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de user9534197875482
4

       Remus Radulet a fost unul dintre cei mai influenti ingineri romani din secolul 20. Si-a inceput studiile superioare la Universitatea Politehnica din Timisoara, unde si-a demonstrat genialitatea, fiind considerat cel mai stralucit dintre elevi. In prima zi de facultate, a spus: "nu zidurile fac o scoala ci spiritul care domneste intr-insa", citat care a beneficiat de o imensa notorietate. Si-a continuat studiile in Elvetia, unde a facut doctoratul. Ulterior, si-a inceput activitatea didactica la Universitatea Politehnica din Timisoara, finalmente ajungand unul dintre initiatorii electronicii in Romania, predand la Universitetea Politehnica din Bucuresti materia Bazele electrotehnicii.

       Una din cele mai mari realizari ale sale este ca a fost ales Presedintele Comisiei Electrotehnice Internaționale (CEI), pentru o perioada de 4 ani.

       Lucrarea monumentala pe care Remus Radulet o dezvolta pentru CEI este Tezaurul de concepte al CEI: "Le Thesaurus CEI rationel de l'electricite", care a fost lansata in limba franceza la Geneva in anul 1986.

Alt exemplu gasesti aici:

https://brainly.ro/tema/1460524?referrer=searchResults

#SPJ1

Răspuns de cocobadaric
0

Răspuns: Vezi filmele ca să găsești răspunsul corect :):)

Explicație:

Alte întrebări interesante