Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Locul si timpul din Aleodor imparat

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de EagleEyes
30

Salut !

✿ Personajele își conturează identitatea, fie că are corespondent în lumea reală, fie că este rodul fanteziei, precum în basme sau în scrierile SF.

✿ Personajul principal al basmului întruchipează idealul frumuseții fizice și morale, așa cum îl concepe poporul român. Numele său, prin trimiterea la neaoșul cuvânt ” dor ”, oferă câteva sugestii: dorul împăratului pentru copilul așteptat de o viață, dorul de libertate al eroului însuși și, prin generalizare, dorul întotdeauna al românului.

✿ Locul și timpul acțiunii din opera literară ” Aleodor Împărat ” ( literartura populară ) este vag precizat. Locul ( spațiul în care se desfășoare întreaga acțiune ) este despărțit în două tărâmuri: Împărăția eroului și la mosia lui Jumătate-de-om-călare-pe-jumătate-de-iepure-șchiop ( tărâmul interzis );

Biruința lui Aleodor se datorează și ajutorului pe care i-l acordă vietăți din lumea reală. Intervenția lor are un scop educativ, motivând cititorul în intențiile lui de a-și ajuta semenii și de a proteja natura.

Alte întrebări interesante