Informatică, întrebare adresată de mocanugamer, 8 ani în urmă

<br />ma poate ajuta cineva plzzz,ca sa puteti vedea ce am dati click pe acel scris.1. Ce sînt funcţiile Excel?
2. De ce tip pot fi argumentele?
3. Ce modalităţi de introducere a unei funcţii există?​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mery39878
1

Răspuns:

Funcțiile sunt formule predefinite care efectuează calcule utilizând anumite valori, numite argumente, într-o anumită ordine sau structură. Funcțiile pot fi utilizate pentru efectuarea unor calcule simple sau complexe. Puteți găsi toate funcțiile Excel pe fila formule din panglică:

Fila formule Excel din panglică

Sintaxa funcției Excel

Următorul exemplu al funcției Round rotunjește un număr din celula A10 ilustrează sintaxa unei funcții.

Structura unei funcții

1. structură. Structura unei funcții începe cu semnul egal (=), urmat de numele funcției, o paranteză deschisă, argumentele funcției separate prin virgule și o paranteză de închidere.

2. nume funcție. Pentru o listă de funcții disponibile, faceți clic pe o celulă și apăsați SHIFT + F3, care va lansa caseta de dialog Inserare funcție .

Formule Excel-caseta de dialog Inserare funcție

3. argumente. Argumentele pot fi numere, text, valori logice, cum ar fi True sau false, matrice, valori de eroare, cum ar fi #N sau referințe de celule. Argumentul precizat trebuie să producă o valoare corectă pentru acel argument. Argumentele pot fi și constante, formule sau alte funcții.

4. Sfat ecran pentru argumente. La tastarea funcției apare un sfat ecran al sintaxei și al argumentelor. De exemplu, când tastați =ROUND( apare sfatul ecran al funcției. Sfaturile ecran apar numai pentru funcțiile predefinite.

Notă: Nu trebuie să tastați funcții în toate Caps, cum ar fi = ROUND, deoarece Excel va valorifica automat numele funcției pentru dvs., după ce apăsați pe Enter. Dacă misspell un nume de funcție, cum ar fi = suma (a1: A10) în loc de = SUM (a1: A10), atunci Excel va returna un #NAME? eroare.

Introducerea funcțiilor Excel

La crearea unei formule care conține o funcție, aveți posibilitatea să utilizați caseta de dialog Inserare funcție pentru a introduce funcții în foaia de lucru. După ce selectați o funcție din caseta de dialog Inserare funcție Excel va lansa un expert funcție, care afișează numele funcției, fiecare dintre argumentele sale, o descriere a funcției și fiecare argument, rezultatul curent al funcției și rezultatul curent al întregii formule.

Expertul funcție Excel

Pentru a facilita crearea și editarea formulelor și a minimiza erorile de tastare și sintaxă, utilizați Completare automată formulă. După ce tastați un = (semnul egal) și începeți literele unei funcții, Excel afișează o listă verticală dinamică de funcții, argumente și nume valide care se potrivește cu acele litere. Apoi, puteți selecta una din lista verticală, iar Excel o va introduce pentru dvs.

Completare automată formulă Excel

Imbricarea funcțiilor Excel

În anumite cazuri, poate fi necesar să utilizați o funcție drept unul dintre argumentele altei funcții. De exemplu, următoarea formulă utilizează o funcție medie imbricată și compară rezultatul cu valoarea 50.

Funcții imbricate

1. Funcțiile AVERAGE și SUM sunt imbricate în funcția IF.

Returnări valide    Atunci când o funcție imbricată este utilizată ca argument, funcția imbricată trebuie să returneze același tip de valoare pe care o utilizează argumentul. De exemplu, dacă argumentul returnează o valoare TRUE sau FALSE, funcția imbricată trebuie să returneze o valoare TRUE sau FALSE. Dacă funcția nu face acest lucru, Excel afișează o #VALUE! .

Limitele nivelului de imbricare    O formulă poate conține până la șapte niveluri de funcții imbricate. Atunci când o funcție (o vom denumi Funcția B) este utilizată ca un argument în altă funcție (o vom denumi Funcția A), funcția B se comportă ca o funcție de nivelul al doilea. De exemplu, funcția AVERAGE și funcția Sum sunt ambele funcții de nivel secundar dacă sunt utilizate ca argumente ale funcției if. O funcție imbricată în interiorul funcției AVERAGE ar fi o funcție de nivelul al treilea etc.

Notă:  Această pagină a fost tradusă automatizat și poate conține erori gramaticale sau inexactități. Scopul nostru este ca acest conținut să vă fie util. Ne puteți spune dacă informațiile au fost utile? Aici se află articolul în limba engleză, ca referință.

Explicație:

Alte întrebări interesante