Limba română, întrebare adresată de mariuslilicu670, 8 ani în urmă

lucrari de primavara martisoare​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de alexa8368
0

acasă

MĂRȚIȘOARE CONFECȚIONATE DIN HÂRTIE

Pentru început desenează o formă de floare pe hârtie, după care decupeaz-o cu o foarfecă. În mijlocul florii lipește fie o perlă, fie o buburuză mică sau orice altă decorațiune preferi.

Decupează în colțul florii un cerc mic pe care ulterior perforează-l pentru a putea prinde șnurul de mărțișor și asta este tot.

MĂRȚIȘOARE FĂCUTE ACASĂ DIN SCOICI

Cu toții adunăm scoici de la mare în timpul verii, așa că de ce să nu ne bucurăm de ele și să facem cele mai frumoase mărțișoare? Ia o scoică, iar în mijlocul ei lipește cu adeziv o perlă sidefată sau o perlă pe care înainte ai vopsit-o în culoarea preferată.

Dintr-un carton mai gros, fă un suport pentru perlă, lipește perla de carton și leagă un șnur alb cu roșu pentru mărțișorul perfect.

MĂRȚIȘOARE FĂCUTE ACASĂ – TRIFOI NOROCOS

Desenează pe o hârtie colorată în verde un trifoi, decupează forma și lipește pe fiecare trifoi în parte câte un mic animăluț, fie o gărgăriță mică din lemn, o pisică, un cățel sau orice altceva știi că preferă persoană căreia îi vei dărui mărțișorul.

MĂRȚIȘOARE CONFECȚIONATE DIN AȚĂ

Pentru a face acasă mărțișoare personalizate frumoase, ai nevoie de ață albă și roșie și o bucată de carton. Se vor lua două fire de ață de aceeași lungime, unul alb și unul roșu, se înnoadă la un capăt, după care se răsucesc cele două fire de ață în sensuri diferite.

După ce ai terminat de răsucit cele două fire, se prinde totul de nodul făcut la început și se dă drumul firelor. Acestea se vor răsuci unul în jurul celuilalt și va ieși un mărțișor deosebit.

 lucrate manual

MĂRȚIȘOARE FĂCUTE ACASĂ DIN NASTURI

Adună câți mai mulți nasturi de forme și culori diferite, iar pe o foaie de carton desenează o figurină. Lipește apoi nasturii în forma figurinei aleasă, iar la final adaugă un șnur roșu de mărțișor și totul este gata.

MĂRȚIȘOR FĂCUT DIN MĂRGELE

Toate fetițele au acasă un colier din mărgele ori simple mărgele cu care se joacă, așa că este ocazia perfectă pentru a face mărțișoare speciale. Ai nevoie de o sârmă subțire și câteva mărgele colorate.

Cu ajutorul sârmei vei forma o floare cu petale, iar pe fiecare petală vei adăuga mărgele mici. La final, vei răsuci sârma de două ori pentru a rămâne strânsă și vei ordona forma petalelor din mărgele. Adaugă un șnur roșu de mărțișor și totul este perfect.

FLORI DIN HÂRTIE GLASATĂ

Ia mai multe foi colorate de hârtie glasată pe care desenează forme diferite de flori. Ulterior, decupează florile și lipește-le cu ajutorul unui adeziv ori a unui pistol de lipit și formează mărțișoare sub formă de flori pentru 1 Martie.

MĂRȚIȘOARE SUB FORMĂ DE GHIOCEI

O idee foarte ușor de încercat pentru care ai nevoie de câteva semințe de dovleac și câteva ramuri de tuia.

Pe o bucată mică de carton așază două semințe de dovleac, cât să formezi un ghiocel, iar bază formeaz-o din câteva fire de tuia, cât să semene cu coada și frunzele ghiocelului. Adaugă un șnur alb cu roșu și vei obține un martișor deosebit.

  FOTOPOZA 1 / 3

MĂRȚIȘOARE DIN DOPURI DE PLUTĂ

Ia un dop de plută simplu, taie-l în felii subțiri, apoi pe fiecare bucățică pictează câte o figurină. Poți desena inimioare, buburuze sau flori, după care atașează un șnur alb roșu și mărțișorul este gata.

BRĂȚĂRI ÎN ALB ȘI ROȘU

Ai nevoie de ață roșie și albă pe care să o împletești în diferite forme, după cum dorești, iar la capătul brățării poți adăuga o figurină colorată.

Idei de mărțișoare făcute acasă din materiale ușor de manevrat de copii. O activitate pe care o puteți face împreună acasă pentru a pregăti cele mai frumoase mărțișoare decorative.

Sursă foto:Shutterstock.com

SPER CĂ TE AJUTĂ


alexa8368: E BINE SĂU VROIAI ALTCEVA
alexa8368: ???
Alte întrebări interesante