Limba română, întrebare adresată de nistorstefan2029, 8 ani în urmă

Ma ajuta cnva cu o compunere de pasti?​


valibold: da

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de valibold
0

Răspuns:

Prima zi de paști

Într-o zi de paști eu eram cu familia mea și cu bunicii mei la Sf Masa. Înainte cu o zi eu cu mama am vopsit ouăle si astazi le ciocneam pt ca asa era sărbătoarea.

Eu luasem un ou verde si mama nea un ou roșu. Eu începusem, iar apoi mama si eu am castigat ,,batalia oualelor". Apoi bunicii mei începură să ciocneasca oualele. Apoi înspre seara se duse oualele si nu mai ve nimeni ce sa spargă.

Eu abia astept sa vina din nou paștele. A fost distractiv!

SPER CA TE-AM AJUTAT!

SUCCES!


valibold: imi poti da te rog coroana?
Răspuns de georgeinfinitul22
2

Răspuns:

Pastele

Explicație:

Toate povestea incepe pe data de 28 aprilie cand tata ne aduna si ne-a spus sa ne pregatim bagajele si sa il asteptam in fata casei.Zis si facut ne-am facut bagajele si am iesit in curte.El nea spus ca vom petrece pastele intr-un loc de vis,si chiar asa a fost.Ne-am imbarcat in masina si am plecat la drum curiosi,am observat pe parcursul drumului ca intram in judetul Bacau mintea mea a fugit direct la un Paste de vis in zona Moldovei unde traditiile sunt unele dintre cele mai frumoase.

Am intrat intr-un satuc frumos,cu casute primitoare,curti ingrijite si alei ca in povesti.Tata ne-a prezentat casuta unde eram cazati si oamenii de acolo.Ei erau foarte primitori si ne-au asteptat cu bucate alese,cu drob,cu cozonaci,cu tot ce iti doreai mai mult dupa un drum de 4 ore.Acesti oameni erau foarte primitori si sufletisti,ne-a fost prezentata curtea lor si zona unde ti ne-au animalele.Era un loc de nedescris,sosi seara in care trebuia sa mergem la biserica pentru a participa la slujba de inviere,ajunsi la biserica incepu slujba iar in sufletele noastre incepu si sentimentul de sarbatoare si de invierea Domnului Iisus.Am luat si lumina,intorsi la cazare ne-am culcat.De dimineata ne-am inrosit obrajii cu oua rosii,am ajutat gazdele la treburile gospodaresti si am mancat bunatatile care se pregatesc de gospodine de sarbatorile pascale,foarte gustoase au fost.Am mai vizitat locurile de prin satuc si uite asa a trecut si vacanta de pasti.

Sosise vremea sa ne intoarcem acasa.A fost cea mai frumoasa vacanta de pasti de pana acum.

Sper ca te-am ajutat!


georgeinfinitul22: pentru cuvinte cu continut explicit??
nistorstefan2029: la ce,?
georgeinfinitul22: la acel cuvant
valibold: ha
valibold: eu i-am dat drja
valibold: deja*
georgeinfinitul22: ii trimit politia
valibold: bv
nistorstefan2029: nu mi ai trm cine o politie
valibold: iar incepi
Alte întrebări interesante