Engleza, întrebare adresată de Robii2, 9 ani în urmă

Ma ajutati cu traducerea acestui text? macar jumatate

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de 0nu0
1
Regele Arthur este un legendar rege al Marii Britanii despre care se spune ca ar fi trait in secolul al cincisprezecelea. Cavalerii sai sunt cunoscuti ca si Cavalerii Mesei Rotunde deoarece ei stateau impreuna la o masa rotunda ca si cand ar fi fost egalii sai.
Arthur a fost adus in centrul atentiei si ajutat foarte mult de vrajitorul Merlin, si in fragmentul urmator Merlin il duce pe Arthur intr-un loc unde va gasi o sabie magica ce il va ajuta mereu in batalii.
Asadar Regele Arthur si Merlin se plimbau in liniste pana cand in cele din urma au ajuns la un lac mare si frumos, unde apele transparente straluceau in soarele stralucitor.
Cum Arthur se uita peste lac, a zarit in mijlocul lacului o mana aparand din apa si ridicand sus o frumoasa sabie.
"Vezi" a psu Merlin "Aceea este sabia despre care am vorbit". Apoi au zarit o doamna blonda plimbandu-se pe lac catre ei. "Ce doamna e aceea?" intreba Arthur.
"Aceea este Vivian, Doamna Lacului" a raspuns Merlin.Acolo, in mijlocul lacului este o roca, si in interiorul ei este loc convenabil in care ea locuieste. Vezi daca vrobesti corect doamne; ea este gata sa te ajute, si ce te intreaba."
Doamna a ajuns pe uscat, si s-a apropiat de Arthur.
"Doamna" a spus Arthur "ce sabie este aceea pe care o ridica mana deasupra apei? Imi doresc sa fi fost a mea, caci eu nu am sabie"
"Domnule Arthur, Regele" a raspuns doamna "aceea sabie e a mea, dar daca promiti ca imi vei da un cadou cand ti-l voi cere, e a ta"
"pe credinta mea" spuse Arthur "iti voi da orice cadou imi vei cere"
"Atunci" spuse doamna "urca in acea barca, mergi pana la sabie, ia-o  impreuna cu teaca, si intoarce-te, si ii voi cere cadoul cand voi vrea"
Apoi Artur si Merlin au facut cum a spus doamna, si cum Arthur a luat sabia, mana a disparut sub apa. Regele si vrajitorul s-au intors pe uscat si s-au plimbat inapoi.
In timp ce se plimbau, Arthur a analizat sabia. Numele ei era "Excalibur" care inseamna "taie-fierul" si ii placea extrem de mult, caci manerul era decorat cu pietre pretioase.
"Care iti place mai mult?" a intrebat Merlin "Sabia sau teaca?"
"Imi place sabia mai mult" a raspuns Arthur.
"Esti neintelept" a spus Merlin "caci teaca merita 10 sabii. Cat ai teaca asupra ta, nu vei pierde niciodata sange,totusi vei putea fi ranit; asadar, pazeste bine teaca, pastreaz-o mereu asupra ta"

Robii2: Multumesc
Alte întrebări interesante