ma ajutati si pe mine cu ex 6,va rog
Anexe:
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
0
la a si b tre sa rationalizezi si la c si d tre sa desfaci parantezele si dupa sa calculezi
Utilizator anonim:
asa se da un raspuns daca vrei sa juti
Răspuns de
1
a)[(√3-1)/√2 - √2/(√3+1)]¹⁵=
=[(√3-1)(√3+1)- √2*√2]/√2*(√3+1)]¹⁵=
=[(3-1)- 2]/√2*(√3+1)]¹⁵=
=[0/√2*(√3+1)]¹⁵=0
b=5/(√7-√2)+2/(3+√7)=
=[5(3+√7)+2(√7-√2)]/(√7-√2)(3+√7)=
=(15+5√7+2√7-2√2)/(3√7-3√2+7-√14)=
=(15+7√7-2√2)/(3√7-3√2+7-√14)
c=√[√5(√5-√7)-√7(√5-√7)]=√[(√5-√7)(√5-√7)]=√5-√7
d) [√(4+2√3)+√(4-2√3)]² =(4+2√3)+(4-2√3)+2(4+2√3)(4-2√3) =
=4+2√3+4-2√3+2*(16-12)=8+2*4=
=8+8=16
=[(√3-1)(√3+1)- √2*√2]/√2*(√3+1)]¹⁵=
=[(3-1)- 2]/√2*(√3+1)]¹⁵=
=[0/√2*(√3+1)]¹⁵=0
b=5/(√7-√2)+2/(3+√7)=
=[5(3+√7)+2(√7-√2)]/(√7-√2)(3+√7)=
=(15+5√7+2√7-2√2)/(3√7-3√2+7-√14)=
=(15+7√7-2√2)/(3√7-3√2+7-√14)
c=√[√5(√5-√7)-√7(√5-√7)]=√[(√5-√7)(√5-√7)]=√5-√7
d) [√(4+2√3)+√(4-2√3)]² =(4+2√3)+(4-2√3)+2(4+2√3)(4-2√3) =
=4+2√3+4-2√3+2*(16-12)=8+2*4=
=8+8=16
Alte întrebări interesante
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Chimie,
9 ani în urmă