Limba română, întrebare adresată de gabyfumii, 9 ani în urmă

ma ajutati si pe mine cu o compunere de 15-20 randuri despre opinia privind implicarea adolescentilor in activitati de voluntariat

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Mmara
52
Dupa opinia mea,adolescentii ar trebui sa se implice in activitati de voluntariat pentru un mediu mai curat si fericit.
In primul rand,oricare tanar poate sa devina voluntar si sa aduca o contributie cat de mica  lumii inconjuratoare. Important este ca acestia sa-si doreasca acest lucru.Consider ca e distractiv sa faci lucruri bune impreuna cu prietenii.Iti formezi si deprinderi sanatoase.Avand timpul liber bine organizat  esti la adapost de tentatiile adolescentei:drogurile,fumatul,etc. si ai astfel sansa sa devii un adult mai responsabil.
In al doilea rand, voluntariatul e o modalitate foarte buna de a-ti face noi prieteni.Cu ei lucrezi in echipa,si e esential,deoarece pe parcursul vietii trebuie sa-ti dovedesti spiritul de echipa deprins inca din copilarie.Astfel,participand ca voluntar te vei simti util,responsabil si nu vei pierde vremea acasa.
   Precizand cele mentionate mai sus,concluzionez prin faptul ca adolescentii implicati in voluntariate sunt mai impliniti,veseli  si invata multe lucruri noi.Fiecare dintre noi ar trebui sa participe la un voluntariat,indiferent de varsta.


,,Pentru ca daca asteptam sa traim intr-o lume mai buna,trebuie sa contribuim la crearea ei.Pentru a fi schimbarea pe care ne-o dorim in lume."
                                                                                                          -Mahatma Ghandi
Alte întrebări interesante