Limba română, întrebare adresată de gabyfumii, 9 ani în urmă

ma ajutati si pe mine cu o compunere de 15-20 randuri in care sa-ti exprimi opinia despre necesitatea protejarii parcurilor

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Damydamy
79
       În opinia mea parcurile sunt niste locuri demn de vizitat deoarece ele sunt amenajate pentru recreerea publicului , oferind locuri exceptionale unde vizitatorii pot admira o altă viată adică mai concret viata sălbatică si se pot bucura de împrejurimi.În general aceste frumoase  locuri protejate sunt in afara zonei de vânătoare.Aceste parcuri merită a fi protejate deoarece riscând ca să aruncăm un obstacol nu neaparat murdar ne putem îmbolnăvii. Parcurile ne dau multă recreere in care de multe ori nu o găsim acasă sau in alte locuri , sau tot in parc , copii îşi pot consuma energia dându-se pe topogane sau diferite elemente distractive. În concluzie putem afirma căci parcurile sunt importante.  Sper că ti-am fost de ajutor...compunerea nu e asa strălucită dar merge.. :)
Răspuns de tsorin99
72
Potrivit opiniei mele , necesitatea protejarii parcurilor constituie un lucru foarte important intrucat acestea reprezinta locul de relaxare , de scapare din viata cotitdiana , a oricarei persoane atat din mediul urban unde stresul de zi cu zi este foarte mare, dar cat si in mediul rural.
Un prim argument care vine in sprijinul afirmatiei facute , este constituit de natura care are rolul  de a ne sustrage unei lumi in care betonul a pus stapanire peste toate.
In al doilea rand, lcorile de joaca din cadrul unui parc mentin activa atmosfera in acesta prin totalitatea celor ce-si desfasoara aici activitati recreative sportive, sau simple plimbari cu bicicleta sau cu rolele.
Pe de alta parte, protejarea parcurilor este esentiala, intrucat, si aicic se formeaza niste mici ecosisteme, unde multe vietuitoare isi petrec viata.
Pe de alta parte, educandu-i pe oameni sa-si pastreze un comportament pozititv de protejare a parcurilor, avem grija atat de fauna si flora dezvoltata aici, atat in mod natural cat si artificial, dar reusim sa cream un loc unde ne putem indeparta de gandurile si problemele din viata de zi cu zi.
In concluzie,prin argumentele prezentate , consider ca protejarea parcurilor are un rol foarte important si in viata oamenilor.
                                      
                                                                Elaborat de Teodorescu Sorin .


Alte întrebări interesante