Studii sociale, întrebare adresată de ovidiu2409, 8 ani în urmă

ma poate ajuta cineva cu această temă, trebuie sa fac o schema asemănătoare cu cea din poza, doar ca trebuie sa scriu ideile mele, dar nu înțeleg ce trebuie sa scriu, această temă este la educatie antreprenoriala
va rog ajutați-ma
mulțumesc frumos!​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Komisarul
0

Răspuns:

Buna! Aici va trebui sa  te gandesti tu singur la ceea ce ai vrea sa devii in viitorul nu foarte indepartat, folosind ca repere aceste informatii din schema data!

Cum nu stiu ce vrei tu sa devii, iti voi spune ce cred eu!

Competente personale: abilitati foarte bune de comunicare, incredere in propriile forte, volubilitate, sociabilitate, punctualitate, demnitate, respect, morala, comportament moral si etic exceptional, civilizat - toate acestea ma determina sa devin avocat !

Pregatirea pe care trebuie sa o urmez inseamna terminarea studiilor liceale, a facultatii de Drept si a unor  studii postuniversitare de specialitate.

Ce ma determina sa devin avocat?-  observarea atator ilegalitati in mai multe domenii de activitate ale societatii in care traiesc, informatii din mass-media, cazuri de studiu, retele de socializare, spatiul economic, piata muncii , luarea unei atitudini pozitive, legale, combaterea infractionalitatii etc.

Variante ocupationale? Nu cred ca as putea avea o alta ocupatie, dar daca prin absurd as renunta la visul meu, as deschide o firma de consultanta juridica ( adica tot in domeniu!)

- in primul tabel vei scrie despre competentele personale si pregatire

- in urmatoarele 3 vei scrie date de care ai aflat  din familie, de pe internet legate de aceasta profesie ! apoi ceea ce ai observat la diverse stiri sau talk-showuri legate de aceasta profesie, modul in care avocatii stiu sa rezolve diverse conflicte; apoi poti scrie ca ai fost intr-un cabinet de avocatura, prin amabilitatea unor prieteni de familie si ai observat care este modul de lucru al unui avocat la intalnirea cu un client

- in tabelul cu variante ocupationale vei scrie ceea ce am raspuns

- in tabelul cu ocupatiunea decizionala vei scrie inca o data decizia finala de a deveni avocat ca si determinarea scrisa!

- inn tabelul cu postul epuizat, vei scrie ca aceasta profesie nu se epuizeaza, deoarece intotdeauna o natiune are nevoie de avocati! ca afacerea poate fi profitabila... este cu totul altceva!

-in ultimul tabel din nou vei scrie despre faptul ca nu iti vei schimba decizia!

Explicație:

sper sa intelegi ceva!

dupa cum observi, exista o legatura intre toate aceste scurte scheme, dar cum voi, copiii, nu sunteti invatati sa ganditi critic, ci mecanic, nu poti vedea in raspuns legaturile create!

In raspuns te poti foarte bine lega de toate tabelele, mai putin de cele 2,  fiindca argumentandu-ti bine doleanta, nu mai ai nevoie de schimbare! ( asta doar in cazul unei... catastrofe)


ovidiu2409: de iau decizia finala
ovidiu2409: unde *
ovidiu2409: ok imi spui maine
ovidiu2409: hey, deci de unde iau sa scriu decizia finala?
Komisarul: o sa scrii ssa: toate abilitățile mele, competentele aptitudinile pe care le am, ma determina sa iau decizia finala de a fi avocat
ovidiu2409: doar atât scriu la decizie ocupationala
ovidiu2409: da?
Komisarul: da
ovidiu2409: ok mulțumesc, și scuze de deranj
Komisarul: zi buna! succes!
Alte întrebări interesante