Limba română, întrebare adresată de lulusss, 9 ani în urmă

Ma poate ajuta cineva cu o naratiune de 150-200 cuv. In care sa iti imaginezi intalnirea lui Pasa Hassan cu supusii sai dupa batalie . Vaaa roooggg


fundita593: prin "cuvinte" vrei sa ai randuri sau chiar cuvinte?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de fundita593
0
                    Pasa Hassan si pedeapsa hotului
     Era o zi ca oricare alta dupa o lupta crancena.
Pasa hassan se intorcea acasa alaturi de oastea sa dar si cu rusinea infrangerii. 
     Cu oastea-i ranita si mare parte dintre ostasi luati ostateci, acesta se intoarce la cetatea sa unde toti erau foarte fericiti de intoarcerea lor mai putin pasa. El stia ca dupa aceasta infrangere vor avea de suferit mult.incepuse sa pregateasca noi strategii de lupta contra dusmanilor,dar niciuna nu il multumea. intr-un final unul dintre sfatuitorii sai veni cu o idee ce il incanta. a decis ca dupa o perioda in care isi va reface armata, va ataca din nou dusmanii. intr-o seara fiind o zi de sarbatoare s-a organizat o petrecere fastuoasa. in timp ce toti petreceau, mancau si dansau se aude un tipat strident al unei femei. toata atentia a fost distribuita zgomotului, lumea cat si muzica se oprisera. prin multime un barbat masiv isi croia drum spre iesire. pasa Hassan il zarise si cu glas tare grai:
-Opriti-l pe nemernic! de indata doi ostasi il prinsera pe barbat. in fata acestuia venise ,ajuta-ta de o alta doamna, femeia a carei inel fusese furat. 
-El e cel care ti-a furat inelul? intreaba pasa pe femeia ce tremura din toate incheieturile. femeia isi ridica privirea cu teama spre barbatul din fata sa, expresia fetei ii trada frica nemarginita pe care o purta cu dansa. cu un gest impietrit aproba scurt din cap. Pasa ,turbat de furie, spuse in acea clipa:
-Eu,pasa Hassan, poruncesc ca in dimineata urmatoare imediat ce zorii se vor ivi unde iti sunt picioarele acolo iti va sta si capul! 
dupa o noape in care calaul s-ia ascutit sabia dimineata isi facu aparitia iar talharul fusese dus la locul ude avea sa vada pentru ultima oara  lumina zilei. calaul ridicase sabia asteptand semnalul de la pasa.
-Ti-ai spus rugaciunea? il intreaba pasa iar apoi da semnalul care il astepta calaul. pasa a poruncit ca, capul hotului sa fie plimbat prin cetete drept invatatura de minte pentrru talhari.
    asa si-a pierdut viata talharul pentru un amarat de inel!

nu le-am numarat dar daca mai trebuie mai adaugi tu cateeva...daca mai ai nevoie de ea :3





     


lulusss: mersii mult de toot
Alte întrebări interesante