Mă poate ajuta cineva vă rog? E foarte urgent!! Vă rog!
1. Fenomenele fizice si chimice.
2. Amestecuri omogene si neomogene.
3. Importanta decantarii, filtrarii, distilarii, cristalizarii.
4. Caracteristicile apei potabile.
5. Importanta aerului
6. Componentele unei solutii
7. Tipurile de solutii
8. Extragerea simbolului chimic din tabelul periodic
9. Molul si masa atomica
10. Atomul: alcatuire, numarul Z, A, numarul de protoni, electroni si neutroni.
Răspunsuri la întrebare
Răspuns:
1.Fenomenele fizice pot fi: fenomene mecanice, fenomenele legate de mișcarea corpurilor sau a sistemelor fizice,fenomene legate de interacțiunea dintre corpuri. Fenomene termice, fenomene ce caracterizează starea de încălzire, starea de agregare a unui sistem fizic și procesele care duc la modificarea acestor stări. Fenomene magnetice, fenomene produse de magneți, electromagneți și anumite corpuri cerești, cum este Pământul. Fenome optice, fenomene specifice luminii. Fenomene electrice, fenomene referitoare la proprietatea de electrizare a corpurilor și fenomene specifice curentului electric ce parcurge circuitele electrice.Exemple de fenomene chimice:
arderea hârtiei;
carbonizarea zahărului;
ruginirea fierului;
oxidările lente din organisme
2.Omogene :apa si zahar, apa si sare de bucatarie, apa si alcool
Eterogene :amestecul format din apa si ulei, apa si sulf, apa de rau, rocile
3.Decantarea este operația de sedimentare sub acțiunea gravitației a particulelor solide aflate în suspensie într-un lichid. E folosită frecvent în alimentația cu apă, ca primă fază de limpezire a apei de suprafață sau în procesul de recuperare a apelor uzate, la stațiile de epurare. Decantarea se folosește și în diverse procese chimice și hidrometalurgice (de exemplu în procesul tehnologic de preparare mecanică a minereurilor), dar și în industria alimentară (de exemplu la vinificație și prepararea berii)[1]. Decantarea pe scară largă se face în bazine de decantare numite și decantoare.Filtrarea este o operație mecanică sau fizică de separare din soluții sau gaze, printr-un filtru, a unor substanțe (particule) solide, insolubile, dar cu densitate apropiată de cea a lichidului sau gazului în care se găsesc.Distilarea este procesul de separare care presupune trecere a unui amestec lichid în stare de vapori prin fierbere, urmată de condensarea vaporilor obținuți.Cristalizarea este procesul (poate fi natural sau artificial) de formare a unor cristale solide dintr-o soluție, topitură sau mai rar dintr-un gaz. De asemenea, cristalizarea poate fi folosită și ca o metodă de separare a unui amestec solid-lichid, astfel că masa de solvat trece din fază lichidă, de dizolvat, în fază solidă. În laborator cristalizarea se face de obicei într-un cristalizor.
4.Temperatura: 8-12 ˚C
Culoarea
Mirosul
Gustul
Turbiditatea
Duritatea
Ph-ul
5. Respirăm din momentul în care ne naștem și până când murim. Este o nevoie constantă și vitală, nu doar pentru noi, ci pentru toate formele de viaţă de pe Pământ. Calitatea precară a aerului ne afectează pe toţi: este nocivă pentru sănătatea noastră și pentru sănătatea mediului, iar acest lucru duce la pierderi economice
6. Solvantul
Solventul
7.Gaz
Lichid
Solid
Răspuns:
lichid si solid
Explicație:
atât știu