Limba română, întrebare adresată de john2008uoj, 8 ani în urmă

Ma puteti ajuta cu un text creativ despre barză cu unul dintre aceste titluri 1)Cioc-Lung 2) Barza și puisorul nazdarvan 3) O întâmplare neobișnuită

VA ROG MULT IMI TREBUIE PENTRU MÂINE♡♡♡♡​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de diloioanamaria123488
1

Răspuns:

barza și puiul nazdravan!

Este o zi însorita de început de aprilie , soarele alunga norii nastrusnici departe de cuibul Berzei și al puiului ei zgribulit de frigul nopții.

cele două berze se pierd în verdele Codrului aerisit de vancticelul primăvăratic. Puisorul Berzei este distras de floricele le multicolorate și se pierde de mama sa, atunci, el începu sa o caute pe lângă cuib. spre prânz barza merse acasă și își găsi puisorul plângând, După ce îl mângâie încet pe capusor și îl li iinisti, ei au plecat împreună sa caute de mâncare acum puisorul este mare și are puisori.


john2008uoj: mersi mult de tot
diloioanamaria123488: cu plăcere daca mai ai nevoie apelaza la mine (:
john2008uoj: bine♡♡
Răspuns de heeeeeyy
0

Răspuns:

Barza și puișorul năzdravan

Lângă casa bunicilor mereu a exista un cui a de berze pe care îl priveam in fiecare vara de pe prispa casei.

Anul acesta când am vizitat locuința bătrânesca am constat ca familia de berze, ce era situata pe stâlpul de lumina dispăruse, mi-am întrebat bunici ce sa întâmplat cu micul cuib iar aceasta avea să-mi spună o poveste amuzantă. Începu a-mi povesti ce făcuse în acea zi de toamna, cum adunase roșiile verzi pentru murături, și castraveții mici de pus în borcane. Mai târziu acesta spusese ca ieșise în curte sa adune merele coapte ce căzuse din pomii de lângă gardul din curte, iar atunci acesta observă cum puiul familiei de pe stalm, era acum in mijlocul curții sale. Sunt sigura ca la început sa speriat, is eu aș face-o, sa te întorci si sa dai de o barză la câțiva metri e fascinant însă tot odată neașteptat. Bunica a continuat să-mi spună despre cum puiul a început sa meargă de colo colo, cântând cu nite asurzitoare asta pana când părinți acestuia au ajuns înapoi acasă, părea ca îl certau pe puiul năzdravan, când văzuse cum distruge liniștea. Întâmplarea era amuzantă din povestirile bunicii.

Deși regretam ca stâlpul era acum pustiu, aflasem ca doar și-au mutat locuința mai departe de sat, speram sa ajung într-o zi sa ii pot privi din nou și sa vad cu ochii mei ce năzbâtii va face puiul de barză.

SPER CĂ TE AJUTA SĂ-ȚI FACI MĂCAR O IDEE! :)

Alte întrebări interesante