Matematică, întrebare adresată de p97, 8 ani în urmă

ma puteti ajuta? dar as vrea cat de cat explicit,ca sa pot intelege...multumesc.

Anexe:

GreenEyes71: Ceea ce ai scris tu este un enunț incomplet. Scrie enunțul exact așa cum apare în culegerea de probleme pentru admitere la Universitatea Politehnica din Timișoara, ediția pentru examenul din 2018.
p97: Termenii sunt intr.o progresie aritmetica in oridea in care i.am in prima poza pe primul rand si imi cere sa determin toate numelere x apartinand lui R.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de GreenEyes71
1
Salut,

Din enunț avem că:

4x+2=\left[\dfrac{3x+1}{5}\right]+4x+1,\ deci\ \left[\dfrac{3x+1}{5}\right]=1\Rightarrow 1\leqslant\dfrac{3x+1}5<2\ \Bigg{|}\cdot 5\Rightarrow\\\\\Rightarrow5\leqslant 3x+1<10\Rightarrow3x\geqslant4\Rightarrow x\in\left[\dfrac{4}3,\ +\infty\right)\ (1).\\\\ 3x<9\Rightarrow x<3\Rightarrow x\in(-\infty,+3)\ (2).\ Din\ (1)\ \cap\ (2)\ avem\ c\breve{a}:\\\\\ x\in\left[\dfrac{4}3,\ +3\right).

[x] se referă la partea întreagă a lui x, problema ține cont de proprietățile acestei funcții.

Spor la învățat și baftă la examene !

Green eyes.

p97: Multumesc,chiar am ramas surprinsa cat de bine cunoasteti culegerea.
GreenEyes71: Am o mare rugăminte la tine: dacă mai scrii enunțuri din acea culegere, te rog să scrii clar în enunț, să poată și alții beneficia de soluții. Uite un exemplu de enunț, mai jos:
GreenEyes71: Problema AL 8 din culegerea de probleme pentru admiterea la Universitatea Politehnica din Timișoara (UPT), ediția pentru examenul din 2018.
GreenEyes71: Dacă mă asculți și scrii așa cum te-am rugat, te-aș putea răsplăti cu soluții și la alte probleme. Eu îți cer atât de puțin și îți ofer atât de mult. Ce părere ai ? Facem așa ?
GreenEyes71: În plus, este obligatoriu să scrii variantele de răspuns. Din păcate, la AL 8 nu le-ai scris !
p97: In regula,imi cer scuze..dar sunt de putin timp pe Brainly si nu stiu cam cum se procedeaza pe aici,dar e bine ca mi.ati spus...pe viitor voi stii sa scriu si enuntul exercitiului.
GreenEyes71: Nu trebuie să îți ceri scuze, pe orice site similar ai fi, enunțul trebuie scris corect și complet, exact așa cum apare în carte, manual, culegere, etc.
GreenEyes71: O precizare importantă: enunțul scris de mine nu trebuie scris în poză, ci trebuie scris de la tastatură. Mecanismele de căutare ale site-ului nubpot
GreenEyes71: ... nu pot căuta în poze. Ai înțeles.?
Alte întrebări interesante