Limba română, întrebare adresată de natynatalya1234, 8 ani în urmă

Ma puteti ajuta la o compunere despre: Un inventator roman-Traian Vuia

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Gigilo
11
Traian Vuia a fost un deschizător de drumuri in aeronautica . El a urmat cursurile in Traian Vuia și Făget .De la o vârstă fragedă Traian Vuia asista la manifestările cu tema aviatică . El a urmat facultatea de drept din Budapesta Ungaria. În perioada facultăți nu sa mai preocupat cu pasiunea sa pentru zmee . Traian Vuia după terminarea facultății să întors în Făget că să-și îndeplinească visului de a construi un aeroplan mobil .
Si-a început proiectul dar nu a putut să-l termine din lipsa banilor . Traian Vuia a plecat la Paris capitala aeronautici . Să dus la Academia de Știință din Paris . Nu-mai că oamenii de știință din Academie nu au fost de acord. Si-a terminat aeroplanul, dar sa înălțat câteva secunde de la sol . Aeroplanul sa izbit de un copac din cauza unei defecțiuni tehnice . După câțiva ani si-a perfecționat invenția realizând Vuia bis și Vuia 2.
Traian Vuia a ajutat armata franceză în primul război mondial . El a fost numit membru de onoare al academiei Române.
În memoria lui Traian Vuia Academia de Știință din Timișoara a construit o macheta a aeroplanului Vuia 1 . De asemenea și aeroportul international din Timișoara ii poarta numele inventatorului .
În 2013 Academia de Știință din Paris a dezvelit o placa in memoria lui Traian Vuia , în oraș în care a făcut primul zbor cu aeroplanul mobil .


Sper că te-am ajutat!!
Alte întrebări interesante