Limba română, întrebare adresată de Mada310, 8 ani în urmă

Mă puteți ajuta la punctul B ?

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de emiliaemy
1

In opinia mea, experienta exilului poate impacta autorii si operele lor.

Exilul este o experienţă spirituală, unde trăirile îmbracă forme şi manifestari nebănuite ale fiinţei umane.

Desi creata in exil, opera are samanta in tara strabbuna. Ea rodeşte pe pământ strain, de unde ia tot ce-i trebuie pentru a fi realizata, iar în final, dacă nu imaginea directă, măcar cea reflectată se regăseşte acolo, la origină. Capitole din ea au străluciri diamantice, înscriindu-se pe orbita înaltă a culturii universale.

În exil se scris, exilul a creat şi crează. El s-a manifestat cu orice ocazie: când Mircea Eliade, vară de vară, era aşteptat la Paris, cu chemări de pe alte tărâmuri, invocând soarta României, sau când Aron Cotruş veghea dinspre continentul american umbrele lui Horia, Avram Iancu şi toti Ion-ii în cântecul înstrăinarii.

Scriitorii din exil au fost şi rămân soliile unui neam vitregit de istorie. Truda lor încununată de spirit şi credinţă rămâne ca un îndreptar pentru posteritate.

Această pagină este recunoştinţa noastră faţă de cei care, pe meleguri indepărtate de ţară, şi-au dedicat in continuare, viaţa şi opera naţiunii romane, sublimând intr-o jertfă pe altarul binecuvântat al artei şi culturii.

Alte întrebări interesante