Limba română, întrebare adresată de floridorin903, 8 ani în urmă

ma puteti ajuta si pe mine va rog​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de tigrulcelbun175
1

Răspuns:

8)Romanul incepe cand intr o padure noaptea de Sanziene se intalnesc Stefan si Ileana si finalul se termina in alta padure dupa 12 ani tot in noaptea de Sanziene inseamna ca ei s au cunoscut cu 12 ani in urma .

Da, momentul din trecut pe care il afecteaza pe Stefan ,este acela ,cand intr o padure de Sanziene , o intalneste pe Ileana, ptr el noaptea de Sanziene devine un timp al iubirii in care ar fi vrut ca timpul sa se opreasca pe loc ,iar ptr ceilalti sa si urmeze destinul .Il afecteaza pe Stefan ptr ca din momentul acela cu toate ca isi iubea sotia , o iubeste si pe Ileana .Razboiul, politica nu il marcheaza atat de tare

cat il atrage Ileana .

sau Stefan incearca sa se afle in acelasi loc ,in care era in copilarie, transforma odaia de la hotel si isi petrece timpul ,atunci cand se afla departe de casa .

9)

Eu asociez, vad o legatura intre romanul ,Noaptea de Sanziene de M .Eliade cu romanul Ultima noapte de dragoste intaia noapte de razboi de C Petrescu

Asemanari : in ambele romane personajul principal este un barbat pe care il cheama Stefan .au in comun razboiul , drama intelectualului insetat de absolutul sentiment de iubire .

Deosebiri :actiunea descrisa are loc intr un moment extrem de tensionat al istoriei in al 2 lea razboi mondial iar in Ultima noapte de d .i n d. r se intampla in intrarea primului razboi mondial Asemanari Stefan o cunoaste pe Ileana ,la o zi importanta la o sarbatoare , Ela, sotia lui Stefan, cunoaste tot la o sarbatoare un barbat .

Alte întrebări interesante