Mă puteți ajuta vă rog ?
Anexe:
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
0
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
ΔABM AB≡AC(ip)
si BM≡MC(ip) ⇒cazul LUL ca ΔABM≡ΔACM ⇒
ΔACM m∡(ABM)=m∡(ACM)
⇒m∡(CAM)=m∡(BAM)⇒
⇒AM-bisectoare a∡ BAC;
b) ΔEBM EB≡FC
si BM≡CM ⇒cazul LUL ca ΔEBM≡ΔFCM⇒FM≡EM
ΔFCM m∡(B)=m∡(C)
(cum AE≡AF si AB≡AC ⇒EB≡FC)
Alte întrebări interesante
Limba română,
8 ani în urmă
Engleza,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Istorie,
9 ani în urmă