Limba română, întrebare adresată de mariaalinabrosa4368, 8 ani în urmă

Mădălina și Dan discută despre afirmația Alexandrei Butnari.Mădălina:Unele benzi desenate,în special manga,tratează teme care îi preocupă pe mulți adolescenți.Dan:Mai întâi,situațiile prezentate în manga mă distrează ,apoi mă determină să_mi pun tot felul de întrebări privind multe subiecte interesante.Redactează un text de 60_100 de cuvinte,sub forma unui interviu cu unul dintre cei doi pasionați de benzi desenate,valorificând textul"Cultura manga în România" .​

Anexe:

mariaalinabrosa4368: Vă rog să mă ajutati.
mariaalinabrosa4368: Vă rog frumos ajutati_ma.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Komisarul
0

Răspuns

Sa-mi pun mintea la contributie!

Fiind interesata de stilul manag al benzilor desenate m-am gandit sa cer detalii unui om avizat. Asa c amrealizat un scurt interviu cu  Bogdan nanu pentru a afla mai multe informatii!

- salut Bogdane! Vreau sa aflu mai multe detalii legate de tehnica manga.

- Sal! ma bucur ca sunteti si voi interesati de manga!  Ce sa iti spun?

- Mai intai spune-mi te rog de originea acestei tehnici.

-OK!  A aparut in Japonia pe la sfarsitul secolului al XIX-lea si reprezinta o forma populara de arta japoneza. Cuvantul „manga” este un termen folosit pentru benzile desenate. Un alt termen care mai este folosit pentru a descrie aceasta tehnica de desen este „komikku”.

- Asa deci! ai departe spune-mi cate cev de tehnicile maanga si cum poti desena corect

-Da, buna intrebare!  Kodomo - este un  tip de benzi desenate este adresat copiilor ;  Shōjo (shoujo manga) - este destinat publicului feminin, cu varste cuprinse intre 10 si 18 ani;  Shōnen - este adresat baietilor adolescenti, cu varsta pana in 15-16 ani. Sigur, mai sunt cateva tipuri dar in alt interviu o sa iti detaliez (poate!). Sa iti spun ceva despre cum poti desena corect. n mod traditional, desenele manga se fac folosind stilou si cerneala. In ziua de azi exista creioane speciale cu cerneala care pot fi folosite pentru schite si desene in tus. Aceste creioane manga au pigmenti rezistenti la lumina si apa odata ce s-au uscat, astfel ca desenul va ramane intact, nu se va intinde sau decolora in timp.

- Aflu lucruri noi si imi plac. Poate voi fi ucenic ta cat de curand!

- Trebuie sa ai in primul rand talent la desen apoi rabdare, timp si multa pasiune si mult studiu!

- Sunt psionat de benzile desenate, iar Arta nipona de a desena este populara in toate colturile lumii, astfel ca exista numeroase benzi desenate in stil manga cunoscute si indragite atat de copii, cat si de adolescenti si adulti. Daca ar fi sa amintim cateva benzi desenate manga populare, atunci acestea ar fi Dragon Ball, Naruto, Death Note, Fairy Tale sau Sailor Moon. Toate aceste lucrari au devenit intre timp anime-uri.

- Multumesc pentru interviu Bogdane!

- Multumesc si eu pentru inviatie si... cu mult drag si cu alta ocazie!

Explicație:

Alte întrebări interesante