Studii sociale, întrebare adresată de sadsadasda, 8 ani în urmă

Maria pe parcursul mai multor luni , a strans in pusculita ei 60 lei. de multe ori a fost tentata sa sparga pusculita pentru a si satisface micile calricii. Dar de fiecare data si a spus" nu acum. sa strang mai mult" ! intr o zi , cea mai buna prietena a ei, Elena , i a aratat o bluza pe care tocmai si o cumparase se de care era foarte mandra. vazand o , Maria s a decis sa umble la " resursele proprii " pentru a se putea lauda si ea cu ceva nou.Jnde sa porneasaca la cumparaturi? pe masuta de telefon a vazut o reclama cu noul magazin deschis in cartierul ei. Ce rost ar avea sa se duca acolo ? s a hotarat . se va duce la mall! În primul magazin in care a intrat, atentia ia fost atrasa de o curea alba cu pietre rosii . " la ce o pot purta " nu stiu . o iau si voi vedea cu ce o voi asorta " - gandi maria " cat costa?" - a intrebat o pe vanzatoare . " 25 lei" , ia raspuns aceasta . imediat a platit, fericita ca i ramasesera 35 lei pentru a si mai procura ai altceva. trecand pe lanaga un magazin cu obiecte de imbracaminte care anunta reduceri de 30℅( la suta) , se indrepta catre magazin cu bijuterii de argint. " ce aventi de 35 lei?" intreva maria nerabdatoare . amabila, vanzatoarea a inceput sa i arate ibiecte care se incadrau in acest pret . gata! nu mi mai aratati nimic ! imi place acest medalion ! " va rog , aceti rabdare si uitati va la aceste medalioane , care sunt de calitate , garantie sau orice altceva . Îl cumpar !" fericita , multumita si incantata , se indrepta spre casa , asteptand cu nerabdare sa i artate Elenei cele doua achizitii ale sale.
1) Identificati greselile Mariei in cheltuirea banilor.
2) exista si situatii in care Maria procedeaza corect ? detaliaza .

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de maya1921
3

1) decizia de a cheltui banii a fost luata fiind influentata de prietena ei, nu a fost o decizie inteleapta
nu a avut curiozitatea sa mearga in magazinul nou deschis din cartierul ei si a preferat mall-ul (nu a sustinut prin urmare afacerea mica, de cartier)
cumparatul impulsiv, cand nu exista "necesitatea obiectului" - referinta la curea
in al doilea magazin a intrat hotarata sa cheltuiasca toti cei 35 ron, nefiind atenta la calitate, garantie si mai ales sa faca o comparatie intre mai multe medalioane

2) chiar daca nu a vizitat noul magazin din cartier, a ales un Mall, prin urmare mai multe optiuni de magazine
a intrat intr-un magazin cu reducere de 30%

Alte întrebări interesante