Franceza, întrebare adresată de vasimihaila12, 8 ani în urmă

Marie-Claude bomsel, veterinaire a la menagerie du jardin des plantes de paris , a sillonne a la planete pour realiser la serie televisee << tant qu'il y a des betes >>.
Ason retour elle a raconte son extraordinaire aventure a Clotilde Berlencourt .

Clotilde : Quel est le premier animal que vous avez sauve ?
Marie- Claude : C'etait une antilope . je l'ai soignee , puis elle a rejoint son troupeau , suivie de son petit .
Clotilde : Y a-t-il eu des moments marquants pendant votre voyage ?
Marie-Claude : En mer du Nord , J'ai pris dans mes bras un bebe phoque . il pleurait comme un enfant . Il y a beaucoup de bebes phoques orphelins en mer du nord : leurs meres meurent a cause de la pollution .
En Australie , j'ai serre contre moi un Koala . Il est aujourd'hui en danger : les forets sont deboisees , et sa nourriture disparait . C'est un animal exceptionnel , une vraie << peluche >> . Le koala est le symbole de l'Australie .
Clotilde : Quel est votre animal prefere ?
Marie -Claude : C'est dificile a dire . J'aime bien les girafes; Elles sont << becasses >> , les girafes , avec leur long cou et leur si petite tete.
Va rog traduceti-mi! Imi trebuie urgent .


vasimihaila12: Va rog ajutati-ma

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Diana612
10
Marie-Claudel Bomsel, veterinara la menajeria de la gradina plantelor din Paris, a strabatut intregul pamant pentru a realiza serialul "cat timp sunt animale".La intoarcerea sa, ii povesteste extraordinara ei aventura lui Clotilde Berlencourt. 

Clotilde : Care este primul animal pe care l-ati salvat ?
Marie : Era o antilopa. Am tratat-o si pe urma s-a intors in turma cu puiul ei 
Clotilde : Au fost momente marcante in timpul calatoriei voastre ? 
Marie : In mare de Nord. Am luat in brate un pui de foca, plangea ca un copil. Sunt multi pui de foca orfani in marea de nord : mama lor moare din cauza poluarii. In Australia am strans in brata un koala. Ei sunt in pericol in ziua de azi : padurile sunt deforestate si mancarea lui dispare. Este un animal exceptional, o adevarata jucarie de plus. Ursul koala este simbolul australiei 
Clotilde : Care este animalul vostru preferat ?
Marie : Este greu de spus. Imi plac girafele sunt ("bécasses" este un cuvant utilizat pentru a descrie pasarile cu cioc foarte lung, nu stiu cum sa traduc exact) "bécasses" cu gatul lor lung si capul lor mic 

vasimihaila12: Multumesc
Alte întrebări interesante