Limba română, întrebare adresată de Dolga1, 8 ani în urmă

Mentioneaza fiecare cuvant ce parte de vorbire e:
a)O mica carte de notite...impresii din romane,din poezii,scrise-n fiecare zi si la sfarsitul fiecarei notite,ca o incheiere,ca o cugetare asupra adormirii.
b)Ei citesc mult si au in capul lor o multime de definitii,formule de cuvinte de al caror adevar nu se indoiesc niciodata,căci n-au vreme de-a se indoi.
c)Ar fi fost in stare sa opreasca trenul,sa-l rastoarne si sa-i ia la goana pe toti nemtii,dar locomotiva pufăia inainte si-l ducea cu o iuțeală de nouazeci de kilometri pe ora.
VA ROG FOARTE FRUMOS‼️Multumesc

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Catty22
9
a)o=articol hot,mica=adj prp zis ,carte=subst.com ,de=prep sp ,notite=subst.com.,impresii=subst.com.,din=prep simpla,romane=substantiv comun,din=prep sp ,poezii=subst comun,scrise=adj ,-n=prep sp ,zi=s.c.,si =conjuncție, la=prep sp,sfarsitul=substantiv comun,notite=s. c. ,ca=conjunctie, o=articol hot ,cugetare=s.c.,asupra=adverb de mod,adormirii=s.c.
b)ei=pron pers ,citesc=VB predicativ,mult=adverb de mod,si=conjuncție ,au=verb predicativ,in=prep sp,capul=s.c. ,lor=pron.pers,o=articol hot ,multime=subst .com,de=prep sp,definitii=s.c.,formule=subst.com,de=prep sp,cuvinte=s.c.,de=prep sp,al=articol posesiv,adevar=subst.com,nu=negație,se=vb auxiliar,indoiesc=VB pred,niciodată =adverb de timp,n-=negație ,au=VB predicativ ,vreme=subst.com,de=prep sp,a=vb auxiliar,se=vb auxiliar,se indoi=VB pred


Alte întrebări interesante