Limba română, întrebare adresată de lolstephlol, 8 ani în urmă

Model de argumentare pentru un Pastel ! Va rog frumos ! Dau coroana daca e un raspuns bun ;)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de violetaoltean21
2

Răspuns:

in opinia mea, opera literară (.....) de(.....) este un pastel, întrucât este prezentat un tablou de natura prin intermediul descrierii literare, fata de care autorul își exprimă în mod direct sentimentele.

un prim argument, poezia are că tema natura, in fond poetul surprinzând descrierea unui tablou de primăvară/hibernal etc. poezia este construita pe 3 planuri: terestru (exemple), cosmic (exp), uman(exp). traiectoria privirii eului liric se deplasează dinspre o perspectivă paranoică (exp). spre cele mai fine detalii in final prezentând o imagine focalizata. in plus, modalitatea principală de expunere este descrierea, realizată la nivel gramatical, cu ajutorul substantivelor și al adjectivelor, astfel că apare cu precădere grupul nominal respectiv (exemple)

al doilea argument este, poetul percepe realitatea în mod subiectiv filtrând ceea ce vede prin sensibilitatea sa. Eul liric, aflat în ipostaza contemplatorului, își exteriorizează sentimentele de(uimire, admirație, bucurie, tristețe).generate de tabloul înfățișat, folosind imagini artistice predominare fiind cele vizuale (exp), auditive(exp), olfactive(exp), tactile (exp)

se remarcă și metaforele ......personificările .....și enumerația etc.

cromatica este dominată de .....ceea ce redă/sugerează....

in concluzie, coborând cele demonstrate putem afirma că opera literară.....de.....este un pastel

coroană?

Răspuns de dana620
2

Sper că te-am ajutat! BAFTĂ...

<3

Anexe:

lolstephlol: si al tau e bun
dana620: Ok!
Alte întrebări interesante