Fizică, întrebare adresată de mihaiiulian29, 8 ani în urmă

modul în care curentul electric se formeaza​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mariagabrielamares20
1

Răspuns:

Tensiunea electrica la bornele de origine ale unui circuit (oricate sub-circuite ar avea) se creeaza in cel mai simplu mod prin intermediul unei bobine din cupru care este invartita constant intr-un camp magnetic, fapt care genereaza in bobina un camp electric ce imprima electronilor o tendinta de miscare pe un sens sau pe celalalt de-a lungul firului bobinei.

Tendinta de miscare imprimata electronilor de campul electric prin firul de conductie se concretizeaza intr-o miscare de electroni DOAR DACA firul se inchide prin intermediul unui circuit, traseul odata inchis favorizand miscarea electronilor prin piese si fire in mod ordonat, sincron, determinat, fara sa existe dezechilibre de sarcina in interiorul structurilor atomice din materiale. Aceasta regula este foarte importanta deoarece curentul electric, desi inseamna miscare de electroni, se intampla de asa natura incat tot ce pleaca dintr-o anumita zona in materie de electroni se inlocuieste imediat cu electronii care sosesc. De aceea curentul electric nu circula decat printr-un circuit inchis, deoarece DOAR un circuit inchis poate sa asigure conditia de echilibru si in acelasi timp dinamica de sarcina.

Explicație:

Asadar:

- o spira metalica rotita intr-un camp magnetic produce curent electric variabil (continuu sau alternativ).

- o spira metalica aflata intr-un camp magnetic si parcursa de un curent electric variabil este deplasata in jurul axei sale de o forta electromotoare variabila actionand asupra fiecareia din cele doua laturi ale spirei.

Si o mentiune cu privire la CONVENTIA care se foloseste in toate tratatele de fizica - aceea conform careia cand spunem "curent electric" ne referim - ca marime din fizica - la "intensitatea curentului electric". De aceea cand spunem curent electric variabil ne referim la un curent electric cu intensitate variabila.

 

Alte întrebări interesante