Limba română, întrebare adresată de rozi, 9 ani în urmă

motiveaza de ce te a impresionat opera vizita

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de EagleEyes
10

Salut !

❁❁❁❁❁

Opera literară „ Vizita .. ”, scrisă de Ion Luca Caragiale întruchipează imaginea consecințelor pe care le poate genera o educație greșită.

Ceea ce mă impresionează și în prezent în această operă este personajul principal complex al schiței ce face pereche, ca tipologie, cu tânărul Goe. Fiind lipsit de respect, nu ține seama de prezența musafirului și acționează într-un univers al său, ignorându-i pe cei din jur, după reguli derivate din educația primită, fiind receptiv la sfaturile celor mari atunci când acestea se potrivesc propriului său comportament. Faptele sale, comportamentul, gesturile și lipsa de respect condamnă de fapt carențele unei anumite atitudini educaționale în cadrul familiei de care noi trebuie să ne ferim.

✿ Ne reamintim ce este o schiță:

Schița este opera literară epică în proză, de dimensiune redusă, cu acțiune simplă, care prezintă un moment semnificativ din viața unuia sau mai multor personaje.

✿ De unde provine termenul de schiță ?

Termenul de schiță este împrumutat din artele plastice, unde se folosește pentru un desen în care se conturează, în linii mari, un subiect iar denumirea vizează în literatură simplitatea acțiunii.

Alte întrebări interesante