n⁹:n⁵=(-7)⁴
(n⁵)³=(-7)¹⁵
n³×n⁴=(-9)⁷
(-9)la n ×(+16) la n=(-144)⁷
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
2
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
n⁹ : n⁵ = ( - 7)⁴
n⁽⁹⁻⁵⁾ = ( - 7)⁴
n⁴ = ( -7)⁴ => n = - 7
___________________
( n⁵)³ = ( - 7)¹⁵
n⁵ˣ³ = ( -7)¹⁵
n¹⁵ = ( - 7)¹⁵ ==> n = - 7
___________________
n³ x n⁴ = ( - 9 )⁷
n⁽³⁺⁴⁾ = ( - 9)⁷
n⁷ = ( - 9)⁷ ----> n = - 9
____________________
( - 9)ⁿ x ( + 16)ⁿ = ( - 144 )⁷
( - 9 x 16)ⁿ = (-144)⁷
( - 144)ⁿ = ( - 144)⁷ ==> n = 7
cytti5678:
multumesc mult
Răspuns de
5
Explicație pas cu pas:
n⁹:n⁵=(-7)⁴=> n⁴=(-7)⁴ => n=-7 dar stim ca
- la putere para este + deci mai avem si ca n⁴=7⁴=> n=7 => n€{+-7}
(n⁵)³=(-7)¹⁵=> n¹⁵=(-7)¹⁵=> n=-7
n³×n⁴=(-9)⁷=> n⁷=(-9)⁷=> n=-9
(-9)^n×16^n=(-144)⁷ =>
[(-9)×16]^n=(-144)⁷=> (-144)^n=(-144)⁷ =>
n=7
Alte întrebări interesante
Istorie,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Studii sociale,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă