Limba română, întrebare adresată de andreeaariciu077, 8 ani în urmă

ne alegem 2 zei ai olimpului pe cere să îi prezentam noi cat mai frumos putem(poate fi text și poate fi și desene) (ar fi foarte bine daca ati putea face și desene)​​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de stefan7120
0

Răspuns:

1)Zeus:Este zeul cerului și al tunetului în mitologia greacă. Acesta este regele zeilor de pe Muntele Olimp. Echivalentului său roman este Jupiter, mitologia și puterile sale fiind similare, deși nu identice, și cu cele ale zeităților indo-europene precum Perkūnas, Perun, Indra, Dyaus și Thor.El fiind copilul lui Cronos si Rhea,iar fratii lui sunt Hestia,Hades,Demetra,Poseidon,Hera.Simbolurile lui Zeus sunt fulgerul, vulturul, taurul și stejarul,iar el a fost respectat ca tatăl și regele panteonului grecesc.

2)Afrodita:Este în mitologia greacă zeița frumuseții și a iubirii. În mitologia romană îi corespunde zeița Venus.Simbolurile majore ale Afroditei includ mirtul, trandafirul, porumbelul, vrabia și lebăda.Principalele centre de cult ale Afroditei erau Cythera, Cipru, Corint și Atena. Festivalul ei principal a fost Afrodisia, care era sărbătorit anual în mijlocul verii. În Laconia, Afrodita a fost venerată ca o zeiță războinică.

sper sa fie bine

Alte întrebări interesante