Limba română, întrebare adresată de Stefaniy, 9 ani în urmă

Nu prea stiu ce sa fac, am o problema legata de tema la romana. Nu stiu ce compunere sa fac cu numerale cardinale si ordina le >

  MA puteti ajuta ?
 

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ghinduta
2
In sacul Mosului erau douazeci de masinute , zece papusi , treizeci si cinci de mingi, patruzeci si doua de caciulite , cinsprezece fulare ,opt manusi  ,saptezeci de  ciocolate ,doua sute cinzeci si cinci de bomboane si trei sute de portocale. Cand primul copil a vazut sacul deschis a ramas mut de uimire . Al doilea si al treilea copil au cerut singuri trei obiecte din sac.

Răspuns de Utilizator anonim
2
Pai..Numeralele cardinale- cinci,doi,opt,sase. (etc)
Numerale ordinale-al 3-lea,al 5-lea,al 2-lea. (etc)
Uite compunerea:

                                               O zi mohorata de vara.
In sfarsit,o zi in care nu ploua..Soarele incepe sa se strecoare printre norii cenusi.Privesc spre fereastra si vad ca pasarelele se invart in cerc. Semne de ploaie.
Iarasi?Toate aceste cinci zile au plouat incontinuu. Mii de picuri lovesc incet pamantul,iar soarele se face disparut.Nu mai puteam iesi afara,asa cum faceam acum 8 zile.Cele 2 leagane din curte scartiau din cauza vantului,iar cerul s-a intunecat complet.Niciun animal nu se vedea prin preajma.Nici macar cei 3 iepurasi care mereu ies afara,fie ploaie,fie vant,fie noapte,fie frig.Doar 2 pasari au mai ramas prin preajma.Al 2-lea iepuras a iesit si el afara...A plouat maxim 5 minute si acum niciun picur nu se mai face vazut.
Lumina batea in fereastra foarte tare,era destul de cald.Vantul a incetat,iar totul a inceput sa se usuce pe afara. Ce bine e cand e cald!
Alte întrebări interesante