Limba română, întrebare adresată de mamalia, 9 ani în urmă

numai compuneri am ./........am nevoie de o compunere despre primavara ...care sa evidentieze frumusetile naturiii ....am uitat sa precizez ca in compunered trebuie sa fie vorba desprre o zana.......trebuie sa aiba intre 25-35 de randuri sau daca nu niste expresii foarte foarte dragutze

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de alexandrafcsb123
6
Natura prinde viata ,prin luna mai ,si soarele isi arata adevaratul zambet calduros .Animalele se trezesc la viata ,dupa o iarna lunga si grea .Campiile au inverzit ,copacii au inflorit si copii au inimile pline de bucurie .A venit primavara !
Dupa cum spuneam ,vream s-a povestesc despre ceva misterios si ciudat .Am s-a povestesc despre o creatura mica si frumoasa ,care traia pe taramuri indepartate .Aceea era o zana ,pe nume Elina ,ce ii placea cel mai mult anotimpul primavara .Ea ,cand era iarna ,adormea intr-un somn adanc ,si la primavara o trezea natura si razele soarelui ii incalzeau sufletul ,ce era inghetat de iarna cea geroasa .
Intr-o zi ,se trezise ea de dimineta ,cam pe la rasarit ,si s-a dus pana la un izvor s-a se dea pe fata cu apa  racoroasa  .A mai stat s-a priveasca rasaritul .Cum statea ea pe ganduri ,vede dintr-un copac ,o umbra malefica .
-Elina ,tot pamantul este al meu ,iar daca tu incerci s-a pui stapanire pe el ,o sa o ai de a face cu mine !
-Eu nu am facut nimic si nici nu stiu despre ce vorbesti ,sunt doar o copila care am inviat acum ,primavara !
-Te cunosc eu de undeva ,si iti spun un sfat "Pleaca de aici "!
-De ce s-a plec ,deoarece cu mine invie florile in gradini ,pentru ca sunt chiar printesa primaverii ,dar tu imi poti spune cine esti ?
-Eu sunt un inger care ,am fost ranit la sufle ,deoarece ma-m intalnit in cer cu mama ta !
Elina a izbucnit in lacrimi ,si a spus cu ochii lacrimati :
-te rog ,aduo inapoi ,te rog dint tot sufletul meu !
-Imi pare foarte rau ca nu pot s-a fac asta ,dar iti spun ca un mare pericol te asteapta ,asa ca nu pune stapanire pe acest taram ,si pleaca cat mai curand ,ca o vrajitoare periculoasa e pe cale sa iti faca un blestem ,care nimeni nu o sa te mai faca sa iti revini !
-Dar ma intereseaza de mama mea cel mai mult !
-Draga mea Elina ,mama ta e in ceruri din cauza unui grav accident ,daca vrei te pot duce si pe tine ,decat s-a stai in pericolul asta !
Zana a fost de acord .A fost dusa curand la ceruri .Primavara a ramas in stapanirea unei surori de a Elinei ,care avea puteri magice .Si astfel ,primavara prinde viata ,odata cu invierea zanelor !
Alte întrebări interesante