Limba română, întrebare adresată de ramo1981, 9 ani în urmă

o compunere cu O zi la munte folosind cuvintele: Geanina , minge , cerb , Cecilia , Gigel , arici , Chiriac , ochelari , chipiu , pereche.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de nellymarya2000
20
                                             O zi la munte
Era o zi calda si placuta de primavara. Soarele parea prietenos , si ghioceii incepeau sa tresara gincas de sub pamantul cald , mangaiat de razele calde ale soarelui.
Parea o zi numai buna de iesit la aer curat , asa ca eu , impreuna cu prietenii mei: Gigel , Chiriac , Geanina si Cecilia , ne-am hotarat sa mergem la bunicii mei care locuiesc intr-un sat de la poalele muntilor. De fiecare data cand ii vizitez , sunt pasionat sa explorez locruile placute de la munte .
Cand m-au vazut , bunicii mei au fost tare incantati si bucurosi de vizita mea . Bunicul isi indrepta ochii lui calmi ascunsi sub o pereche ochelari ,privirea asupra mea , m-a managiat pe frunte si mi-a luat chpiul spunand :,,Ce mare te-ai facut ''!
Apoi , am pornit la drumetie . Am vazut atatea frumuseti , de parca m-as fi aflat in paradis ! Nu puteai descrie in cuvinte acel peisaj fermecator din natura !  Eu si Chiriac , am vazut chiar un cerb , un arici , si o caprioara.
Dupa asa zi de neuitat , cand am ajuns acasa , am luat o minge si m-am jucat impreuna cu prietenii mei pana seara ! De atunci am hotarat sa facem drumetii in fiecare week-end , deoarece am fost foarte incantati sa petrecem o asa zi !

ASTA E TOT , SPER cA TE-AM AJUTAT !
Răspuns de diadidi1
5
                                                    La Munte
 Era o zi de toamna. Eu cu familia mea ne-am gandit sa mergem la munte .Din pacate eu eram trista deoarece nu voiam sa merg fara prieteni mei Geanina,Cecilia,Gigel si Chiriac am intrebato pe mama mea daca am putea sa-i luam si pe ei si sa-i intrebe pe parinti lor daca vor sa-i lase cu noi si asa sa si intamplat mama mea ia sunat pe parinti prietenilor mei sa-i intrebe si spre bucuria mea toti au vrut sa vina .Se facuse a doua zii prieteni mei au dormit la mine acasa peste noapte deoarece nei plecam dis de dimineata .In masina cantam si ne uitam la peisajul mirific care se vedea .Ajungi acolo ne-am pus pe despachetat lucrurile noastre iar Gigel a observat ca-i lipsea perechea cea noua de pantaloni si chipiul sau .Gigel era foarte suparat din pritina asta dar eu am cautat sa-l inveleseles asa ca ne-am propus sa merge afara sa ne jucam cu mingea ratele si vanatori,dar Cecilia a dat prea tare mingea si a sarit peste gard si a ajuns in padure cand sa ma duc sa iau mingea am vazut un cerb superb si l-am urmarit dar din pacate el a fost mai ager ca mine si a fugit iar eu am vrut sa ma asez fiind obosita de la atata alergat dar fara sa ma uit m-am asezat pe un arici si am inceput sa urlu mama auzinduma a venit imediat la mine si i-am explicat totu din fericire nu am patit nimik decat niste zgarieturi dar in timp ce mama ma ajuta pe mine Geanina asi pierduse ochelari si nu-i mai gasea si asa ca ne-am pus pe cautat toti iar intr-un final i-am gasit apoi a venit si ora sa mergem la culcare asa ca ne-am bagat toti in pat si asteptam cu nerabdare urmatoarea zii a fost o zii foarte epuizanta pentru noi dar si palpitanta nu o sa uit niciodata ziua aceasta.
Alte întrebări interesante