Limba română, întrebare adresată de FRUNTASIUL, 9 ani în urmă

O compunere cu titlu la saniuș dau coroana si multe puncte

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de DIXI11
1
La săniuș

E iarnă afară. Ninge c-an povești. Am ieșit afară cu prietenii mei. Am luat cu mine și sania. Ne-am urcat toti pe ea si ne-am dat drumul. Era foarte frumos. Mă simțeam ca în basme. După aceea a început să se rupă puțin câte puțin. Mai cădea câte un copil , dar era bine pentru că se rostogolea încet. A fost frumos. A venit primăvara. Acum o să număr zilele până la următoarea iarnă , dar până atunci o să culeg flori de pe câmp.
Răspuns de Daaana
0
Tocmai ce savuram prăjitura de casă făcută de către mama,când i-am auzit vocea ascuțită a prietenului meu,Cristi,cum îmi acaparează urechile.Pur și simplu înghit toată prăjitura și îi sărut mâna mamei ,mânjind-o de ciocolată,apoi îmi iau în fugă geaca din cuier,fularul și căciula și o zbughesc pe ușa precum un hoț.
Ce să vezi?Cristi nu mă aștepta singur,ci era cu verișoara sa,Maria.Maria...fata care nu m-a suportat niciodată și de câte ori a avut ocazia m-a făcut în toate felurile posibile.Cum poate o fată așa de frumoasă și inocentă să-mi frangă inima în mii de bucățele?Nu e de ajuns că-i fac curte și îi aduc întotdeauna florile din ghiveciurile mamei?
Lăsând la o parte relația mea sentimentală,ne salutam și mergem către săniuș.Când am ajuns mi s-au minunat ochii de la multitudinea de copii de pe saniuș.Erau așa mulți încât mi-au tăiat respirația.De sus,de la deal,era o coadă nesuferită de copii de toate vârstele ce voiau să experimenteze avantul de zăpada.
Eu și Cristi ne-am privit o singura dată și am stiut ce trebuie să facem.În privirea noastra se putea citi ideea ingenioasă:urcăm și îi impingem pe toți până ajungem să ne dăm jos pe derdeluș.Am lăsat-o pe săraca Maria jos,infrigurata și posomorâtă.
În câteva minute,noi ajunseserăm sus.Țipetele de copii se auzeau si mai clar de aici.Râsetele erau melodioase,nu la fel de "melodioase" precum erau cele ale bebelușilor.
Cristi a strâns bine punga ce o avea în mână și am pornit.Am făcut ravagii,jur!Erau cu toții dărâmați pe omătul alb,neștiind cine i-a făcut să cada.Ei bine,până să constientizeze asta,eu și Cristi ne-am așezat pe punga uriașa și duși am fost.Țipam ca din gură de șarpe și râdeam în acelaș timp.Căciulele ne zburaseră și fularele la fel,se unduiau frumos în văzduh.Pierdusem controlul și la sfârșit,am aterizat fix pe frumoasa mea Maria,oferindu-i un sărut pe buze pe care nu o să-l mai uit niciodată.Lăsând la o parte bătaia pe care mi-am luat-o acasă pentru că am pupat-o obligat pe Maria și m-am purtat urât cu tot sat,aceea a fost cea mai minunatăzi din viața mea!

FRUNTASIUL: de ce teai chinuit atât putea fi mai mică.Nici nam cititio dar miam dat seama ca este frumoasa
Daaana: Mulțumesc pentru coroană!Speram să fie pe placul tău ^^
Alte întrebări interesante