Limba română, întrebare adresată de laviniaonea92, 9 ani în urmă

O compunere cu titlul -O calatorie in Egipt
Va rog frumoss

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de landreea459
8
O calatorie in Egipt

Mereu am fost curioasa despre minunatiile Egiptului.Sa vad piramidele ,mi se pare impresionant faptul de cum au reusit egipetenii sa le creeze.
Dupa ce am cobort din avion ,la doua strazi ma asteptata prietena mea Maria,este arheolog de cinci ani ,de mica isi dorea,asa ca astazi ma va ajuta.
-Maria!
-Ana!
-Si ce s- a mai schimbat prin oras de cand am plecat?
-Eh,mai nimic catva prieteni s-au casatorit nimic nou.Deci unde vom mergem?
-La piramida lui Keops ,una dintre cele 7 minini ale lumi cred ca ai mai auzit.
- Da sigur.Drumul a fost unul tacut,in desert nu era mai nimic de vazut.De la departare se vedea costructia impunatoare a piramidei.Chiar isi merita titlul.Acolo era si o intarare ,se pare ca multi oameni o vizitau.
- Poti sa te opresiti din holbat?
- Nu e vina mea ca nu vad asa ceva zilnic,acum sa mergem!Am intarat pe un hil se infatisau niste hieroglife din care nu intelegeai o boaba .Diferite statui, inscript obiecte ciudate .La un momendat drumul se strange si coborma jos ,pana la camera mormanului.
-Ana, stai umpic!Maria ma trage dupa o carpeta.
-Ce e? ii spotesc si eu la randul meu ,observ ca in spate mai era o usa.
- O sa iti arat ceva ce te pasiona de mica.Comara ascunsa a lui Keops dar mai exact niste artefacte ne mai vazute.
- Ok!
-Uite tine torta asta .Acolo nu este luminat inca ,deci ai grija la scari.Am imtar pe afea usa .Scarile sunt foarte inguste.Aici inscriptiile pareau tot mai ciuate paracintr-un fel iti spuneau sa pleci.Dupa lungile scari am ajuns in acea incaoere unde mai erau cativa cercetatori.
-Hei Marius!
-Buna si tie Maria! Ce face ea aici este strict secret.
-Este o pretena si orcum o sa artam asta in catvi ani!
-Nu prea cred ! Ceva aici nu este bine mai ales pana nu patrundem in acel orificiu.
-De asta este aici!Ana crezi ca poti intra de mica tr pasioneaza lucrurile sumbre.
-Voi incerca!Ce nu fac eu pentru Maria .Locul asta e plin de panze de paianjen.La capatul acestei aerisiri cred era staruia lui Anubis si nu mai stiu cati zei!Erau vro cinci cine naibibi ii stia .Stiam ce am de facut sa i-au adevarata corana a lui Keops ,deiarece ei au descoperit ca sus nu era cea rea si mai este o carte cu adevarata sa viata secrete si nu stiu mai ce.Am intarat oacavaceste usi nici nu voiau sa te lase sa intri.Pe o masa in capat erau obiectele cerut.Le-am luat nimic special.Dintr-o data totul a input sa se zguduie am reusit sa ies de pe coridor dar la iesorea din piramida totul era darmat .
-Ajutor!Ajutor! stigam dar nu ma auzea minemeni ,atunci am vazut ca acei zei veneau dupa mine ,am luat-o la fuga da m-au prins.
-Ana !Ana!Ana!
-Nu te rog !Da-mi drumul!
-Hei!Nu ai patit nimic! Cu exceptia ca te-a lovit acest bolovant!
-Cum ati intart aici?
-Cu greau ,acum hai sa lom acele obiecte!
-Nu!Sunt blestemate!
-Hai mai!
-Nu!
Dupa ultimul raspuns am plecat,poate ca mai bine ca nu a foat real .Cea ce am traita fost groznic.Cea ce ma mirat esta ca Maria a avut aceelaai vis dupa ce a lovito un bolovan.

laviniaonea92: Mersi foarte mult :* :*
Alte întrebări interesante