Limba română, întrebare adresată de MinecraftGamerGirl, 9 ani în urmă

O compunere cu titlul: ,,Sunt tolerant!''

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Crystiana1
6
Sunt tolerant


Da, sunt tolerant. Nu fac discriminări indiferent de sex, naționalitate, etnie sau varsta unui om. Pe acest pământ exista un mozaic de persoane: milioane și milioane de diferente. Suntem unici si nu trebuie sa-l desconsideram pe cel ce pare mai "diferit" sau "ciudat".
Tolerez rromii si am vrut sa specific acest lucru deoarece suntem o tară plină de ură si dușmănie pentru cei care chiar daca vorbesc aceeasi limba, copii merg în aceleasi scoli iar părintii lor, majoritatea, au locuri de munca identice cu cele ale părintilor noștri sunt batjocoriti si luati în ras de majoritatea compatrioților. Si, de ce? De ce ne credem superi lor? Cu ce suntem mai bun? Cu ne ajuta sa ne împotrivim total celor ce sunt mai "colorati" decat noi? Nu contează culoarea pielii, nici hainele, nici aspectul fizic. Ceea ce contează cu adevarat este sufletul si caracterul unui om.
SUNT TOLERANT. Tolerez diferitul si anume: imigrantii, sexul opus, religia, cei cu alta orientare sexuală pentru ca nu sunt un animal. Nu suntem fiare. Suntem diferiti iar diferitul e frumos. Ura nu ajuta cu nimic. Accepta-ti-va aproapele așa cum este el: înalt sau scund, gras sau slab, copil sau bătrân, femeie sau bărbat, evreu sau rrom etc.

Sper ca te-am ajutat :)

MinecraftGamerGirl: Mersi mult!
Crystiana1: Cu placere!
Alte întrebări interesante