Limba română, întrebare adresată de iacobfamili, 9 ani în urmă

o compunere cu titlul:toamna anotimpul meu preferat

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de roxanarox123
44
Este toamna,anotimul meu preferat . Soarele se ascunde printre nori . Pasarile calatoare se pregatesc pentru o calatorie lunga . Frunzele copacilor se pregatesc sa cada , spunand la revedere copacilor .
Dis de dimineata m-am trezit voios .

Acest anotimp este minunat pentru ca,ai parte sa privesti si sa admiri bunul mers al naturii.Viile se coc,pasarile pleaca mai depate in tarile calde si uite asa fara sa stim se apropie iarna.Cardurile de pasari au pornit deja in drumul lung,ce le asteapta.

Frunzele ingalbenesc si cad scuturate usor de vantul lung si friguros ce va urma.Printre paduri se vede deja frumusetea si rafinamentul locului.Pe jos s-a intins un covor splendid cu mii si mii de frunze de diferite culori cum ar fi:rosu ca focul,cenusiu ca cenusa,maro ca ghinda si negru ca abanosul.

Copacii plang inseninati dupa dorul de renastere si adorm ca niste copii,acoperiti de omat.Vita de vie isi schimba culoarea din verde in maro pentru a arata ca in dorul ei cel prans va venii toamna.Vantul rece aduce cu mare tristete petale ofilite de flori si frunze moarte.Bradul cel verde,rade bucuros pentru ca in curand va veni iarna cea alba iar el va fi iubit de copii.Cerul albastru isi schimba culoarea in rosu pentru ca nici soarele nu mai straluceste la fel.

A venit! In inima ei natura asteapta cu bucurie venirea primaverii iar aceasta frumoasa intampinare “A venit!”ii aduce o amintire sumbra ca in curand nu va mai fi!


iacobfamili: Mersi mult :)
roxanarox123: Nu ai pentru ce . Sper sa iti fie de folos
andreeaandry25: Bună Ana
iacobfamili: buna
Alte întrebări interesante