Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

O compunere de 10-15 randuri cu titlul ''Legenda Ciocarliei''
VA ROG MULTT !!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Alimicutza
17
                                   Legenda Ciocarliei
  
                    A fost odata ca niciodata o preafrumoasa fata de-mparat, Lia. Ochii sai albastrii, parul balai, fata alba si trupul ei acoperit cu haine scumpe ii fermecau pe toti cei ce o priveu. Avea un glas atat de suav si duios, daca o auzeai cantand ramaneai uluit. Au venit sa o peteasca feciori de imparati, mandri si viteji, dar ea era indragostita de Sfantul Soare. Se uita la razele lui stralucitoare ce se impleteau frumos cu parul ei de aur. 
                    Intr-o zi, printesa Lia se hotari sa plece in cautarea Sfantului Soare. A urcat pe calul sau, Graur , plecand la drum lung. Au mers cat au mers si au ajuns la o mare. Graur ii spusese cu blandete Liei ca nu o poate trece marea, dar ceea ce nu poate face el, poate face fratele lui. In acel moment, din mare se ridica un vartej de apa ce lua forma unui cal . Lia se urca pe calul marii si acesta o trecu marea.  
                     In drumul ei catre insula Sfantului Soare s-a intalnit cu o batranica. Acesteia, fiindu-i mila de ea, facu o vraja si ridica un pod multicolor pana la insula Sfantului Soare. Urca Lia pe curcubeul magic si ajunse pe insula. Acolo a fost intampinata de mama Soarelui, care era oarba. Lia s-a prefacut ca este fecior imparatesc , nu fata. Pentru a fi convinsa, batrana mama ii puse Liei flori albe in pat. Daca este fecior, florile se vor ofili. Daca este fata, dimineata florile vor fi mai inflorite si mai frumoase. A doua zi, mama descoperi ca Lia este fata. Aceasta muri, dar inainte o blestema pe Lia si aceasta cazu in mare, sufletul ei luand forma unei mici , duioase ciocarlii, ce vesnic se-nalta spre soare si primavara-l cheama cu dulcea ei cantare.
Sper ca te-am ajutat!
                   
Răspuns de Utilizator anonim
2
cand ream mai mic(a) tatal meu m-a dus in vizita  la bunici . bunicul meu era foarte grijuliu cu mine asa ca m-a dus in livada lui parfumata . intr-un copac am auzit  o pasarica cu un glas de aur ,si foarte nedumerita ascultam cum canta asa de frumos incat vroiam sa ascult 4 ore acel catec frumos. bunica mea a venit langa mine si mi-a povestit povestea ciocarliei cu voace de aur , eram asa de facinata de acea poveste uimitoare de emotionata a unei familii de ciocalii . mama ciocarle si-a pierdut puii in timp ce isi faceau incalzirea zborului .mama planse si planse pana cand un baiat a luata si a ingrijit-o cu mare grija .
Alte întrebări interesante