Limba română, întrebare adresată de GabrielaNicolle, 9 ani în urmă

O compunere de 15-20 randuri cu titlul ''Padurea mea frumoasa''

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de DROSUMARIA
7
                                                    Padurea mea frumoasa
  
   Cam acum o saptamana am fost la padure cu tatal me, sa recunosc nu am fost pera incantata ca mergem, mie nu imi place la padure, dar pentru ca tata sa nu se supere nu am zis nimic.
   Odata ajunsi la padure tata a luat cortul si a inceput sa il monteze, iar eu am mers sa iau bete pentru focul de tabara. In timp ce ma plimbam prin padure in cautare de bete am vazut un porc mistret, la inceput am vrut sa tip si sa fug dar gandind rational nu am facut asa, era la mintea cocosului ca porcul ma va urmari, ma ascund dupa un copac si incep sa urmaresc porcul din priviri. Am vazut ca are si 3 puisori, deci nu era un el cum crezusem la inceput e un el. Am fost induiosata de cadrul parca desprins din filme. M-am indepartat  usor pentru a nu deranja sau alarma ''mama porc''.
   Am adunat lemnele de foc si m-am intors la tata care deja a montat cortul. I-am dat lemnele iar el le-a aranjat pentru a fi gata pentru seara care urma. Incep sa cante tot mai multe pasari, se aud tot felul de sunete insirate  intr-o simfonie a paduri creand o atmosfera foarte frumoasa. Tata a aprins focul si a aranjat ceaunul pentru a face guiasul traditional.
  Am inceput sa desenez padurea, pasarile care stateau aliniate intr-un sir indian pe ramurile copacilor.
  De atunci am inceput sa imi doresc sa merg in fiecare sfarsit de saptamana la padure cu cortul.Iubesc padurea,animalele din ea si mai ales aerul curat.

Sper ca te-am ajutat, daca mai sunt greseli gramaticale imi cer scuze.





Alte întrebări interesante