Limba română, întrebare adresată de SELLY111111, 8 ani în urmă

o compunere de 15 rânduri cu titlu o casa de vis

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Farben
35

O compunere cu titlul "O casă de vis".

╔════════♥

Bună!  

╚════════♥

╔════════♡

Răspuns:  

╚════════♡

  • TITLU:                                  O CASĂ DE VIS

313 cuvinte

  • INTRODUCERE - realizăm o mică descriere a cadrului natural, specificăm timpul, menționăm personajele care participă la acțiune și primele impresii despre tema aleasă.

   Razele aurii ale soarelui intră pe fereastra casei. Mângâie tandru obiectele de încăpere, transformându-le în aur. Obiectele vechi cu istorie stau pe un dulap de lemn. Frumusețea locului, istoria obiectelor din ea și amintirile concepute fac din casa mea o casă de vis.

  • CUPRINS - realizăm descrierea momentelor esențiale, în ordine cronoligică, iar în funcție de tipul compunerii, ne axăm pe descriere (compunere descriptivă) sau pe acțiune (compunere narativă).

    Camerele erau toate luminoase și aveau o mireasmă proaspătă de lavandă. Pozele de familie stăteau la loc de cinste, pe un dulăpior destinat doar lor. Străbunicii mă priveau, precum alte rude trecute pe care le-am cunoscut doar din poze și povești. Obiectele vechi erau păstrate de zeci de ani, precum tablourile unor artiști, perlele de preț păstrate din generație în generație și o bibliotecă mare, care acoperea un perete întreg. Acolo unde era biblioteca era sala noastră de lectură unde ne petreceam mult timp, mai ales când învățam sau ne doream să aflăm lucruri noi despre lume. Era un vis! Să fii înconjurat de atât de multe cărți pentru care, poate, nu îți ajunge o viață să le citești. Canapeaua galbenă lumina întreaga încăpere. Era locul în care ne adunam toți, în fața șeminelului și povesteam toate ce ni s-au întâmplat peste zi, toate ce ni s-au întâmplat cândva și toate pe care doream să le îndeplinim în viitor. Acest mod de a ne petrece timpul măcar o dată pe săptămână ne unea familia, valorile și rezonam toți, parcă unindu-ne în gânduri și simțiri, chiar dacă opiniile noastre erau uneori atât de contrare. Zâmbetele, discuțiile, supărările, tristețea, bucuria sunt elemente care ne unesc familia. Animăluțele de companie, Coco și Lara, două pisicuțe pufoase erau cele mai îndrăgite din toată casa. Ce se mai supărau frățiorii când Coco se urca pe mobilă și stătea acolo ore întregi privindu-i. Ei voiau să se joace cu ea, ea voia doar să doarmă.

  • ÎNCHEIERE - o părere, o concluzie pe baza evenimentelor petrecute și descrise.

   Casa de vis este cea din inimile fiecărui om. Locul în care domină armonia și înțelegerea dintre oameni, istorie și natură.

 

╔════════♥

Succes!

╚════════♥

Anexe:
Alte întrebări interesante