Limba română, întrebare adresată de Alexandra1162, 9 ani în urmă

O compunere de 20 randuri cu titlul Sfarsitul iernii va roooog reeeepedeee dau coroana

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
27
Sfarsitul iernii
      Micile firicele de iarba au iesit de sub zapada care acum arata parca patata cu verde. E frumos, dar regretul meu e nespus de mare. Clopotei deja au iesit ,primi de sub omatul care acum o luna arata ca o plapuma pura care se asezase lin,usor, si catifelat pe pamantul care a fost inghetat. Dar acum, totul se trezise , nu mai dorm nici vietatile care au iesit din statrea de hibernare si umbla hai-hui dupa mancare. Sper sa nu vina in satul nostru si sa scrice ceva.
       Am iesit usor afara , pe calcaie, si am smuls un ghiocel cu iarba. M-am gandit ca-l va durea fiindca l-am smuls cu asa putere asa ca mi-am cerut scuze de la el. Imi era frica sa pasesc mai departe ca sa nu calc si alti ghiocei, dar mi-am luat inima in dinti si am calcat fin , pe farfuri pe pamantul cu verdeata de un verde smarald. Când mi-am dat seama ca totul era in mintea mea, iar zapada nu mai era, era doar vedeata am tresarit cazand jos si împietrind. Un baiat s-a apropiat de mine usor intinzandu-mi mana pentru a ma ajuta sa ma ridic. Mi-am pus usor mana peste a lui si intr-o fractiune de secunda statea iarasi in picioare calcand pe iarba. Baiatul s-a departat de mine lasandu-ma singura in mijlocul livezii unde ajunsesem.
        Nu imi mai era frica si de data asta asa ca am inchis ochi usor si mi-am imaginat iarasi omat peste tot, de parca ar fi iarna. Atunci, am alergat cu toata puterea pana acasa ajungând pe trotuarul din fata casei si deschizand ochi, acum era iarasi verdeata peste tot, dar nu imi mai era frica.

Alexandra1162: mersi
Alexandra1162: dar poti sa imi mai faci o compunere
Utilizator anonim: Despre ce?
Alexandra1162: cu titlul un copil necajit de 20 randuri
Utilizator anonim: Pune întrebarea iar eu raspund :*
Alexandra1162: ok
Alexandra1162: stai putin
Utilizator anonim: okay, astept.
Răspuns de anamaria4444999
13
                              Sfarsitul  iernii                                                                                                                                                                                
    Afara e frumos zapada se topeste dar eu cu mama privim cum ghioceii infloresc in gradina ce frumoasa din fata casei mele langa noi statea vecina si privea si ia gradina pe  strada copii-s bucurosi ca vine primavara  cu ghiocei infloriti , afara este soare iar eu cu mama privim cum vin pasari calatoare ,randunelele seaduna cuiburi construiesc ,copaci infloresc iarna este trista ca pleaca de la noi zapada e pufoasa si alba ca matasea  . iarna vine iarna pleaca pe ulita in jos noi toti copii suntem bucurosi .
Vasile si Ion se topesc in gradina cea frumoasa ca soarele calduros topeste toata zapada . Copaci veseli   ca pleaca iarna  , toate saniile sunt duse in pod  sau in magazie .


Alte întrebări interesante