Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

O COMPUNERE DE IARNA CU EXPRESII FRUMOASE!!!!!!!!!!


Utilizator anonim: cam cate randuri?
Utilizator anonim: PAI SA FIE 20-30
Utilizator anonim: ok
Utilizator anonim: :)
Utilizator anonim: STII SA FACI
Utilizator anonim: da
Utilizator anonim: CU EXPERESII FRUMOASE
Utilizator anonim: OK

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
219
                  Un grivat incepe sa se simta dinspre miaza zi,un fior incepe a ma cuprinde din senin,totul incepe a se intuneca,bate vantul,un vant naprasnic si foarte geros,cade primul fulgusor de nea,mic,ca o steluta argintie si foarte jucaus,cade si al doile,apoi al treilea...iata ca ninge,parca niste mici cristale ar cadea din cer pe pamant inghetandu-l,este un semn ca a venit iarna.
 
                   Incepe a se auzi peste vai un bucium si niste jurgalai,sunetul lor se aude in toate partile,se aude...muzica lor se aude din ce in ce mai tare,parca s-ar apropia,in cele din urma inteleg,este domana iarna,este intampinata de muzica buciumelor si a zurgalailor care defapt este vantul cel napraznic ce trece prin gaurile unor busteni.Doamna iarna este o femeie nalta,firava si plapanada ca un ghiocel,haina-i alba de nea o invaluie in prospetime si ii da puterea de a aduce iarna.Chipul ei apare pe cerul intunecat,plin de nori albi si grosi care isi varsa lacrimile peste alaiul tarii...
 
                Casele sunt si ele inzapezite sub stratul pufos si gros de nea,norii cenusii si mari ies pufaind pe hornuri si copii fug si tipa jucandu-se-n zapada,un cadou minunat pentru ei din partea doamnei iarna.



Utilizator anonim: iti place?
Utilizator anonim: DA ,DAR E DUPA NET
Utilizator anonim: ORICUM O SA PRIMESTI COROANA
Utilizator anonim: PENTRU CA NU O A IMI MAI FACA ALT CIMEVA
Utilizator anonim: draguta,nu e după net.
Utilizator anonim: ESTI FATA SAU BAIAT
Răspuns de teodariuca
148
Afara ningea lin . Fulgii cu chipuri gingase de copii se imprastiau pe pamant acoperind  satul zgribulit  cu o mantie alba de nea. 
  In casa eu stateam in fotoliul meu confortabil cu o cana  fierbinte de ceai in mana meditand . Dupa un an destul de greu stateam si ma odihneam pe saturate . Parintii se pregateau de sarbatorile sfinte . Decorau casa si pregateau mancaruri alese pentru oaspetii ce urmau sa vina . 
  Incepeau sa vina colindatorii si sa-mi incante sufletul cu cantecele lor ingeresti . 
   Noaptea cand inca nu ma miscasem din fotoliul de langa semineu am plecat in curte sub chipul vesel al lunii sa ma bucur de minunatiile iernii impreuna cu Bruno catelusul meu roscat . 
    Magia sarbatorilor ma cuprinsese  si ma simteam ca intr-un paradis inconjurat de ingeri zambitori cu aripi pufoase de un alb imaculat ce-mi transmiteau o stare de bine , entuziasm si liniste sufleteasca.
Alte întrebări interesante