Limba română, întrebare adresată de Reza, 8 ani în urmă

O compunere de minim 5 rânduri despre scriitorul favorit ion creanga

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Scufi
2
    Scriitorul meu preferat este Ion Creanga, imi plac foarte mult compozitiile lui si este un compozitor foarte bun. Acesta s-a nascut pe data de 1 martie 1837, in satul Humulesti, si a decedat la data de 31 decembrie 1889 la Iasi.
      
. Recunoscut datorită măiestriei basmelor, poveștilor și povestirilor sale, Ion Creangă este considerat a fi unul dintre clasicii literaturii române mai ales datorită operei sale autobiografice Amintiri din copilărie.
Era un om foarte iubitor dupa cum marturiseste in Amintiri : ''Dragi mi-erau tata și mama, frații și surorile și băieții satului, tovarășii mei de copilărie, cu cari, iarna, în zilele geroase, mă desfătam pe gheață și la săniuș, iar vara în zile frumoase de sărbători, cântând și chiuind, cutreieram dumbrăvile și luncile umbroase, țarinele cu holdele, câmpul cu florile și mândrele dealuri, de după care îmi zâmbeau zorile, în zburdalnica vârstă a tinereții! Asemenea, dragi mi-erau șezătorile, clăcile, horile și toate petrecerile din sat, la care luam parte cu cea mai mare însuflețire.''
Era un om foarte bun.










SPER CA TE-AM AJUTAT! :)

Alte întrebări interesante