Limba română, întrebare adresată de theodor1303, 8 ani în urmă

o compunere de minimum 200 de cuvinte cu titlul :Biblioteca,instituție de cultură .VA ROOOG!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de doruhorotan
108

Biblioteca, instituție de cultură

Cultura este o formă de exprimare a omenirii ce ține cont de toate experiențele ce au fost acumulate de-a lungul istoriei.Omul a căutat să transmită urmașilor săi idei, trăiri personale, observații, descoperiri științifice, astfel încât aceștia să se poată folosi de ele și astfel să poată să progreseze mai ușor.

Omul, după ce a inventat scrisul, a trebuit să găsească moduri noi de transmitere a acestuia, pornind de la tăblițele de lut sau metal scrijelite, trecând prin scrisul pe piei de animale, apoi pe papirus și mai târziu pe hârtie. Ca acestea să poată să fie depozitate și citite de către cei ce doreau acest lucru, a fost găsită o soluție care a rezistat până în zilele noastre, iar numele acesteia este biblioteca.

Una din cele șapte minuni ale lumii antice poartă numele unei biblioteci ce a adăpostit aproape toată știința și cultura antichității, și anume Biblioteca din Alexandria, instituție despre care se știe că ar fi existat vreme de aproape  o mie de ani.

Tot ceea ce este omenesc, toată cunoașterea lumii acesteia se află în cărți. Înțelepciunea, știința, poezia și povestea lumii e în toate cărțile ce au fost scrise și au fost adăpostite și îngrijite în spațiul minunat al bibliotecilor, fiind comoara cea mai de preț a umanității. Cine intră într-o bibliotecă și citește o carte are parte de o nouă experiență de viață, ceea ce îi aduce trăiri noi și îl ajută să se dezvolte și să își găsească un rost în viață. Biblioteca este singura instituție a lumii ce nu și-a schimbat programul și scopul din zorii umanității și până în zilele de acum.

Până nu demult, doar clădirile biblotecilor dețineau prin cărți sursa de cunoaștere a întregii creații a umanității. Odată cu generația de acum, bibliotecile și-au mai găsit o nouă casă, cea a lumii virtuale. pe care o găzduiesc calculatoarele. Datorită comunicării cu ajutorul spațiului virtual, putem avea acces fără să ne deplasăm la toate cărțile ce au fost rescrise în format digital. Desigur, nu mai există pagini de răsfoit, cărțile nu mai au mirosul tiparului, dar ele sunt oricând disponibile.

Deși bibliotecile virtuale sunt mai comode și mai la îndemână, totuși suportul lor rămâne încă în marile biblioteci ale lumii. În ele te întâmpină  în plus și omul instruit cu lucrul cărților, bibliotecarul, ce din două trei vorbe schimbate cu el, totdeauna va ști ce carte ți se potrivește.   E bine de știut asta  și de urmat sfatul lui.

Alte întrebări interesante