Limba română, întrebare adresată de Hdhdjjdjd, 9 ani în urmă

O compunere de o pagina despre Iarna.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de bibi439
12
Iarna
Este ajunul craciunului. Iarna isi aseaza straiele de nea iar fulgi de nea cad din cer ca niste îngeri mici suflat de vânt.
Eu cu sora mea impodobim bradul. Sora mea îmi dădea globuletele iar eu le puneam în brad împreună cu beteala si luminitele. În bucătărie mama munceste din zori la prăjituri iar eu după ce am terminat impodobirea bradului mi am propus sa o ajut si eu cu prajiturile. Venise si seara mult asteptata de toți. Mam băgat la somn. A doua zi de crăciun găsisem sub brad multe jucari si dulciuri.
Mia placut mult tot ce mai adus moșu si de abia astept sa vad ce o sa îmi aducă la anu.
Răspuns de Violettacozariuc
9
Iarna


A venit iarna . Soarele nu ne mai încălzește cu dărnicie . Fulgii dansează și aterizează pe năsucurile copiilor . Zăpada s-a așternut peste tot și a format un covor strălucitor și alb . Copiii se îmbracă mai gros ca să meargă cu sania pe derdeluș . Unii copii fac oameni de zăpadă . Ei îl așteaptă nerăbdători pe Moș Crăciun și să meargă la colindat . Privesc stelele și fulgii de pe fereastră . Oamenii se pregătesc pentru sărbători și împodobesc bradul . În case miroase a prăjituri și cozonaci făcute de mama .
Este Ajunul Crăciunului copiii pleacă la colindat . Se aud peste tot colinde cântate de copii . Moș Crăciun când punea cadoul la un copil . Copilul l-a văzut și i-a cântat colinde . Moșul i-a dat cadoul băiețelului și apoi a plecat cu sania împreună cu renii lui să dăruiască cadouri și la alți copii .
Iarna deși este un anotimp friguros este minunat și îndrăgit .
Anexe:

Violettacozariuc: Cu drag!
Alte întrebări interesante