Limba română, întrebare adresată de ionicaalexandra, 9 ani în urmă

O compunere de primavara cu expresii frumoase

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AndraT
31
  Uite ca dorita primavara bate pe la usile oamenilor.
   
Miile de stoluri de pasari se reintorc inapoi la cuibul lor.Zilele incep sa se mareasca , iar noptile se micsoreaza.Aroma dulce a ghioceilor ne imbie pe toti..Odata cu sosirea primaverii s-au ivit si ghioceii.Dorita primavara a adus belsug in tara...Dulcele zumzet al albinelor ce zboara din floare in floare se aude din nou.Pasarelele  ciripesc in copacul inmugurit la venirea primaverii.Apele curgatoare se dezgheata.Fluturii zboara liberi in inalta bolta albastra.
   Anotimpul primavara e anotimpul mult asteptat de copii!

ionicaalexandra: Multumesc
AndraT: Cu placere!
Răspuns de kamycool
14

    Pe la sfarsitul lui februarie incepura a se topi zapezile.Suvoaie de lumina strapungeau norii intunecosi si potopul de raze se revarsau pe pamant.
    Petice negre se iveau pe dealuri.Iazul se umflase din mal in mal.Pomii au inmugurit.Plutea boarea calda a primaverii cu iz de pamant umed.
     Odata cu martie,ghioceii cu capetele aplecate,salutau primavera.Lumea s-a trezit la viata.Primele gaze cu aripile amortite inca,au inceput sa misune.In curand ,coltul ierbii fragede,care acum abia strapunge pamantul,il va acoperi cu un covor verde pe care mai apoi va presara  flori multicolore.
    Fluturi si albine vor zbura din floare-n floare,umpland vazduhul  cu zumzetul lor.Lumina aurie si razele  mangaietoare ale soarelui au scos ursul din barlog  si a redeschis scena pentru concertul pasarilor cantatoare,care s-au reintors sa-si faca cuiburile.
     Pe camp,oamenii au inceput araturile si,in curand vor arunca samanta in brazda.
     Cata animatie,cata bucurie peste tot locul!


SPER CA TI-AM FOST DE FOLOS!


ionicaalexandra: Multumesc
Alte întrebări interesante