Limba română, întrebare adresată de ManoliuRobert, 9 ani în urmă

O compunere descriptiva de 10 12 randuri cu titlu peisaj de toamna

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Mattyy
67
Dintre toate anotimpurile eu cred ca toamna este cea mai frumoasa.
Frumusetea ei mi s-a aratat intr-o dimineata cand mi s-a parut ca soarele de afara ii dadea un alt contur anotimpului. soarele lumina peisajul colorat in ruginiu si auriu, iar roua in bataia razelor de soare avea sclipiri de diamant. Un miros ametitor de struguri copti venea din gradina iar gutuiul aproape ca ceda sub bogatia poamelor sale galbene si acoperite cu puf. frumusetea culorilor toamnei are sclipirile aurului. in livada din fata casei pasarile calatoare fac un ultim antrenament cu puii ce crescusera acum destul de mari, pentru un zbor lung si ostenitor. Lumina soarelui incalzeste dealul si padurea pare mai trista ca niciodata pentru ca si-a pierdut verdele si prospetimea. Clinchetul frunzelor uscate bate in geam de "buna dimineata". 
Zana Toamna o sa-si ia caleasca impodobita cu frunze aurii si va pleca pe un covor rosiatic cu pete aramii, misterul rasaritului lasandu-l nedeslusit.

caiusbalog: super text ai facut
Răspuns de Utilizator anonim
24
Toamna a venit pe ale noastre meleaguri.Păsările au inceput sa plece in țările calde.Frunzele copacilor sunt colorate si acum cad usor pe pământul rece.Cerul este mai mereu înnorat dar soarele încălzește pământul.Vântul bate tare.Roadele pomilor sunt culese de catre oameni.Oamenii se întorc de la cules de porumb.Toata natura parca a murit dar este frumoasa.Animalele nu sunt foarte active dar isi cauta hrana.Unele deja au inceput sa hiberneze.Activitățile oamenilor s-au schimbat.Îmi place toamna pentru ca este anotimpul roadelor!
Alte întrebări interesante